Rábaköz PRINT

2015.08.26. 12:07

Megtakarítás napelemmel Kapuváron

Fontos energetikai és környezetvédelmi beruházás fejeződött be a kapuvári városházán.

kisalfold.hu

A szakemberek nemrég fejezték be a műemlék épület tetejére szerelt napelemek beüzemelését, a villamos hálózatra való bekötés is javában zajlik.

[namelink name="Hámori György"] polgármester elmondta, a városháza teljes támogatottságú pályázaton valamivel több mint 22 millió forintot nyert a beruházásra.

– Az épület műemlék jellege azonban megkívánt némi saját erőt is, így a helyi büdzsének közel ötmillió forintot kellett hozzátenni a költségekhez – mondta a városvezető. A beruházás nyomán negyvenszázalékos megtakarítást remélnek a kapuvári városháza áramköltségeiben. Így az önrész is már három éven belül megtérül. A munkaterületet április végén vették át a szakemberek, a tervezés során a műemlék-felügyelet kívánalmait teljes mértékben figyelembe vették. A napelemek a felújított tetőszerkezet lentről nem belátható részére kerültek. Napjainkban a hálózathoz való csatlakozást végzik, ezt követően indulhat a rendszer.

Kapuvári városháza: a felújításnál figyelembe vették az épület műemlék jellegét is.

Kapuvári városháza: a felújításnál figyelembe vették az épület műemlék jellegét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!