Rábaköz PRINT

2015.06.02. 11:28

Kapuvári húsgyár - Minden felelőst megkeresnek

A nemzeti adóhatóság tévedése is hozzájárult a Kapuvári Hús Zrt. bedőléséhez – fogalmazott Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára Magyar Zoltán jobbikos képviselő felelősséget firtató parlamenti kérdésére válaszolva.

kisalfold.hu

Jogerősen hatályon kívül helyezte és új eljárás lefolytatására kötelezte a Győri Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság május 21-én a Nemzeti Adó- és Vámhivatal határozatát, amely a jelenleg felszámolás alatt álló Kapuvári Hús Zrt.-nél több százmilliós adóhiányt állapított meg. 

Hétfőn az Országgyűlésben Magyar Zoltán jobbikos képviselő is arra kérdezett rá, hogy alaptalan volt-e az adóhatósági eljárás. „Hazug érveket" emlegetett, s Budai Gyula akkori FM-államtitkár felelősségét is felvetette.

Válaszában Nagy István FM-államtitkár „megdöbben- tőnek, felháborítónak" nevezte a történteket és a felelősök megkeresését ígérte. Úgy fogalmazott: a NAV tévedése is hozzájárult a bedőléshez. Ugyanakkor visszautasította, hogy nyomást gyakoroltak volna az adóhatóságra, hiszen erre jogköre sincs az FM-nek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!