Rábaköz PRINT

2014.08.18. 12:23

Útépítésre költötték az állami pénzt is Kisfaludon

Több mint tizenötmillió forintból újították fel Kisfaludon a Rákóczi utcát. A forrást az adósságkonszolidációs keretből kapta az önkormányzat.

Turbók Attila - Kisalföld napilap


– Mintegy 680 méter hosszúságban, teljesen felújítottuk a Rákóczi utcát – kezdte a község egyik legrégebbi tervének megvalósítását Ódorné Árvai Margit kisfaludi polgármester. A régóta várt útépítés forrásait az úgynevezett adósságkonszolidációs alapból kapta az önkormányzat. Ám a tízmilliós juttatáshoz még 5,5 milliót a saját költségvetéséből adott a munkálatokra a falu. A felújított utcát már a lakók is birtokba vették.

– Még tavaly vásároltunk meg egy régi házat, mellyel kapcsolatban hosszú távú terveink vannak – mondta a polgármester. A nemrég új tetőt kapott tájház későbbi kiállításához a községháza kulturális referense gyűjti a helyi régiségeket, megőrzendő értékeket, ezek majd a helytörténeti kiállítás anyagát képezik.

Felújították a Rákóczi utcát.

Felújították a Rákóczi utcát.

– Az idei évben több mint 21 millió forintot (a kapott 10
millióval együtt) költöttünk helyi fejlesztésekre, melyben a járdákra fordított felújítási pénz még nincsen benne – tette hozzá a kisfaludi vezető.

Az említett járdákról szólva elmondta, az önkormányzat egy helyi vállalkozóval végezteti a munkát, melynek második ütemét pár nap múlva kezdik, szeptember elején pedig a Kossuth utca felső szakaszának 220 méterével folytatják. Ugyancsak a 2014-es évben csinosították a kultúrházat, a nyílászárók cseréjére és a festésre valamivel több mint 1,5 millió forintot költöttek.

– A hozzánk látogatóknak feltűnhetnek új utcanévtábláink is – mondta Ódorné Árvai Margit. A képviselő-testület terveiben még a kisfaludi artézi kút felújítása és a Temető út, valamint a Bocskai köz javítása szerepel, mindkét feladatot megkezdte a községháza.

A kisfaludi polgármester hangsúlyozta, a fejlesztések terén nem feltétlenül az épített és látható felújításokra szeretnék helyezni a hangsúlyt. – Számos olyan előrelépés történt kulturális téren, mely élhetőbbé teszi községünket. Elég itt az említett helytörténeti kiállításra vagy akár a testvértelepülési kapcsolatokra gondolni – mondta a polgármester. Annyit még megjegyzett, nem tettek le a köztéri kamera telepítéséről, az óvoda felújításáról vagy a közösségi tér kialakításáról sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!