Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Kedves Érdeklődő és Jelentkező!

2014. szeptember 1-jétől változatlanul lehetőség van intézményünkben államilag támogatott esti tagozatos (munka mellett végezhető) iskolarendszerű, emelt szintű szakképzések indításra az új Országos Képzési Jegyzék alapján:Képzéseink

Kereskedő
OKJ száma: 54 341 01

Képes megszervezni és lebonyolítani a beszerzési, és az értékesítési tevékenységet, ellátni a bolt szabályszerű üzemeltetésével kapcsolatos feladatokat, felmérni vállalkozásának társadalmi, gazdasági környezetét, alkalmazni a kisvállalkozásokra jellemző marketing eszközöket, irányítani, szervezni és ellenőrizni a bolt működését, megszervezni és lebonyolítani a készletezést, raktározást, nyilvántartani a készleteket, gazdálkodni a készletekkel.


Szállítmányozási ügyintéző
OKJ száma: 54 841 04

Feladatai során: kapcsolatot tart a különböző közlekedési hatóságokkal, szervezetekkel, kiválasztja az áru továbbításához legalkalmasabb fuvarozási módot, szükség szerint megtervezi az útvonalat. Elkészíti a szállítmányozási szerződés tervezetét, kockázatot csökkent a kereskedelmi ügyletnek megfelelő szállítmánybiztosítási
ajánlattal. Gondoskodik a különböző fuvarozók információkkal való ellátásáról, részt vesz a különböző fuvareszköz-, illetve árukárok kivizsgálásában, intézi a kárügyeket. Ellenőrzi és kiadja a különböző fuvarokmányokat.


Ügyviteli titkár
OKJ száma: 54 346 02

Számítógépes adatbeviteli feladatokat végez, külső és belső kapcsolatteremtő, kapcsolattartást és kapcsolat lezárását szolgáló iratokat, leveleket, egyéb dokumentumokat készít. Szerkeszteni, sokszorosítani, kezelni, tárolni - számítógépes ügyviteli programcsomagokat alkalmazni - vezetni és kezelni a szervezet munkaerő-gazdálkodásával kapcsolatos nyilvántartásokat. Iratokat - ellátni a feladatkörébe tartozó irodai készletgazdálkodási, reprezentációs feladatokat - ellátni a házipénztár kezeléséhez kapcsolódó feladatokat - ügyviteli munkafolyamatokat szervezni és irányítani - irodatechnikai, információs és kommunikációs eszközöket. Berendezéseket kezelni, használni - feladatkörében önállóan PR tevékenységet végezni - megfelelő rangsorolással kapcsolatot tartani munkatársakkal, ügyfelekkel, partnerekkel, külső szervezetekkel magyar és egy idegen nyelven - ügyintézői feladatokat ellátni magyar és egy idegen nyelven - leíró feladatokat végezni magyar és egy idegen nyelven - szervezeten belüli és kívüli rendezvényeket, programokat szervezni magyar és egy idegen nyelven.

Pénzügyi-számviteli ügyintéző
OKJ száma: 54 344 01

Közreműködik a vállalkozások alapításával, működtetésével kapcsolatos adminisztratív feladatok ellátásában. Elvégzi a bankszámlákkal kapcsolatos teendőket, ellátja a házipénztárral kapcsolatos és az adókötelezettséghez kapcsolódó feladatokat. Közreműködik a vállalkozásfinanszírozási feladatokban, részt veszi a befektetési döntések előkészítésében és a pénz- illetve hitelműveletekkel kapcsolatos ügyintézést végzi, könyvelési feladatokat és, értékesítéssel kapcsolatos feladatokat ellát. Vezetni az analitikus nyilvántartásokat, - elszámolni a termelési költségeket, - közreműködni a különféle szabályzatok elkészítésében, - közreműködni a mérleg és az eredménykimutatás összeállításában, - számítógépes programcsomagokat használni, - összegyűjteni az adatokat további feldolgozás céljából, - feladatai elvégzéséhez telefont, számítógépet, faxgépet, írógépet, íróeszközöket, irodaszereket, naptárt, bélyegzőket, fénymásolót használni, - munkaköréhez kapcsolódó hagyományos és digitális dokumentumokat rendszerezni, iratkezelést végezni.


Vállalkozási és bérügyintéző
OKJ száma: 54 344 02

Közreműködik a vállalkozások alapításával, működtetésével kapcsolatos adminisztratív feladatok ellátásában. Alkalmas a vállalkozások működésével összefüggő számviteli és pénzügyi feladatok elvégzésében való közreműködésre, részfeladatok önálló elvégzésére. A vállalkozás valamennyi pénzmozgással, illetve a pénzállomány-változással összefüggő nyilvántartásait vezeti, közreműködik az egyes pénzügyi műveletek előkészítésében, lebonyolításában, elszámolásában. Ellátja a bérszámfejtéssel- és társadalombiztosítással kapcsolatos feladatokat. A munkavállalókkal kapcsolatos bér- és társadalombiztosítási ügyeket intézi, a nyilvántartásokat vezeti. Vezeti a biztosítottak társadalombiztosítási lapjait, nyilvántartja a kifizetett ellátásokat, adatokat, igazolásokat küld az illetékes társadalombiztosítási szerveknek.
Logisztikai ügyintéző (kizárólag önköltséges formában)
OKJ száma: 54 345 01

Közreműködik a tevékenységhez/termeléshez szükséges beszerzési, raktározási, ki- és beszállítási feladatok megtervezésében, megszervezésében. Képes lebonyolítani és ellenőrizni a rendszer hatékonyságát, gazdasági egység tevékenységéhez szükséges anyagokkal és készletekkel kapcsolatos operatív feladatok ellátására, a szükséglet számítási és termelésütemezési feladatainak elvégzésére, az üzleti- és marketing tervek megfelelően az értékesítési folyamatrészek lebonyolítására, segíteni a logisztikai vezető munkáját döntések előkésztésével, információk gyűjtésével, átadásával.


Iskolarendszerű képzés:
Iskolarendszerű felnőttoktatásban résztvevő felnőtt olyan OKJ-s (az Országos Képzési Jegyzékben szereplő) szakmai képzésben vesz részt, melyet közoktatási intézmény központi program alapján folytat.

Nemzetközi Gazdasági és Üzleti Szakközépiskola

Székhely és tagintézmények:
Székhely: 9200 Mosonmagyaróvár, Régi Vámház tér. 6.
Telephely I: 9021 Győr, Jókai u. 21.
Telephely II: 9300 Csorna, Kórház u. 28.

OM azonosítója: 201280

Az iskolarendszerű szakképzésekben való részvétel feltétele:
• betöltötte a 18. életévét
• érettségi bizonyítvány és az SZVK által előírt feltételek
• a képzésben való részvételnek nicsen felső kórhatára
• a képzésre vonatkozó jelentkezési lap és nyilatkozat kitöltése

A képzés főbb jellemzői:
• 2 tanéves képzési időtartam
• az órák heti, maximum két alkalommal hétköznap délután vagy szombatonként
• felvehető nyelvek: angol és német

Az állami normatív támogatásra való jogosultság feltételei:
Államilag támogatott, azaz tandíj- és vizsgadíjmentes képzésben vehet részt az a felnőtt, aki első OKJ-s szakképesítést szerzi, vagy a meglévő szakmacsoporton belül magasabb szinten folytatja tanulmányait.

Önköltséges lehetőség:
Az önköltséges formában a tandíj: 95000 Ft/félév, mely nem tartalmazza a vizsgadíjakat.
A várható vizsgadíj: 54000 Ft.

Nemzetközi Gazdasági és Üzleti Szakközépiskola
9200 Mosonmagyaróvár, Régi vámház tér 6.
titkarsag@ngusz.hu

Telefon/Fax: + 36-96 / 213-211; mobil: 06 20/9437-216, 06 30/2268733
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hotel Lajta Park - Ebédajánlat

Tovább olvasom