Hirdetés

2023.11.15. 12:18

Bornap a fertődi Esterházy-kastélyban

A Fertő-táj legjobb borászatai mutatkoznak be Magyarország legszebb barokk-rokokó kastélyában.

Fotó: Eszterháza Kulturális Központ

November 18-án, szombaton Bornap a kastélyban címmel hagyományteremtő gasztronómiai programot szervez a fertődi Esterházy-kastély, amin a Sopron-Fertő történelmi borvidék szőlőművelő és bort készítő pincészetei mutatkoznak be a nagyközönség számára egy új szemszögből.

Az Esterházy-család és borászat történelmileg is összetartozik, hiszen ők voltak Nyugat-Magyarország leggazdagabb nemesi családjaként az egyik legnagyobb szőlőföld tulajdonosok. Borászatuk már a 17. századtól kezdve világszínvonalú volt. Az Esterházyak világhírű zeneszerzője, Joseph Haydn maga is fizetésének egy részét borban kapta. 

Fotó:  Eszterháza Kulturális Központ

A Bornap a kastélyban programon ezt a történelmi hagyományt és a modern szőlészetek, borászatok legjavával találkozhatnak a látogatók. Sommelier-vel négy tételes borkóstoló és előadás teszi még izgalmasabbá a rendezvényt, amin többek között olyan nagynevű pincészetek mutatkoznak be, mint a Bónis-Reitter Borászat, a Horváth Borászat, Taschner Bor- és Pezsgőház, Winelife Borászat és a Zachár Borászat. 

További részletek és jegyvásárlás a kastély honlapján és a jegymester.hu-n.

Fotó:  Eszterháza Kulturális Központ


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában