Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

16. Barokk Bál Győrben február 2-án

Talán ennyi idő után már mondhatjuk hagyományosnak ezt a különleges bált, ahol hangosítás nélküli XVII.–XVIII. századi zene szól, s azok a vendégek, akik át tudják adni magukat a játék felhőtlen örömének, kiválóan érzik magukat.
Az idei évben visszafelé megyünk az időben, megfogadva az erre az évre szóló turisztikai ajánlást: legyen ez az év a reneszánsz éve.
A gyönyörű Zichy-palotába sorra érkeznek majd a káprázatos ruhákba öltözött hölgyek, s kísérőik. Barokk mézes pálinka fogadja őket, s a parókás ajtónállók kísérik az ital elfogyasztása után asztalukhoz.

A bált megtiszteli jelenlétével Győr város polgármestere, Borkai Zsolt úr, aki feleségével, s lányával érkezik a mulatságba.

A Győri Nemzeti Színház művésze, Fekete Miklós vezetésével a Rómeó és Júlia című musicel táncjelenetével kezdődik a vígasság.

A régi zenét játszó magyar együttesek legkiemelkedőbbje, a Musica Historica szolgáltatja a talp alá valót, s a táncmester, a Szegedi Tanárképző Főiskola tanára, Kovács Gábor útmutatásával egész éjjel a táncé a főszerep. Ha kissé fárad már a láb, jó szórakozást nyújtanak a játékok, a reneszánsz casinó, s a ceremóniamester, Zugmann Zoltán finom tréfái, asztali játékai teszik vidámmá az estét.

A bőséges, felszolgált étkek fenséges ízei mellett azért még tud a figyelem az énekesek felé is fordulni, akik teremről teremre járva kiemelkedő művészi tudásukkal, olykor pikáns szövegű dalaikkal lenyűgözik a bál résztvevőit. Kuncz Lászlót és társait nem kell bemutatni a győrieknek, rendszeres fellépőik ők a barokk kort felidéző programoknak.

16. Barokk Bál Győrben február 2-án

Belépődíj: 16 000.-Ft/ fő
A belépőjegyek megvásárolhatók a Zichy-palotában (9022 Győr, Liszt F. u. 20 szám alatt, munkaidőben, vagy megrendelésre postai utánvéttel.

Jelmezek korlátozott számban kölcsönözhetőek a Zichy-palotában , 6000.-Ft áron.

Bővebb felvilágosítással szívesen szolgálunk a 0036/96 320 289 vagy a 00 36 30 300 35 45 telefonon, s e-mailben: info@zichypalota.hu

Keglovich Ferencné, igazgató
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Internetes vásárlási kalauz

Az internet egyre gyakrabban szerepel napirendünkben. Ennek fő oka az, hogy használata egyre több… Tovább olvasom