Illegális bevándorlás

2024.03.18. 23:36

A cseh rendőrök már nem fognak szolgálni a magyar-szerb határon

Nem segítenek tovább ellenőrizni a magyar-szerb határt a cseh rendőrök, mert prágai értékelés szerint a Balkán déli részéről Szerbián át Magyarország felé vezető útvonalon az illegális migráció majdnem leállt - közölte David Schön, a cseh országos rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn Prágában.

MW

Rendőr és katona járőrözik a röszkei közúti határátkelőhely szomszédságában épült kerítésnél 2020. január 29-én

Forrás: MTI

Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

A déli magyar határon szolgálatot teljesítő utolsó 40 fős cseh rendőri kontingens március első hetének végén már visszatért Csehországba. 

"A jelenlegi összes migrációs kockázat felmérése után és egyetértésben a magyar féllel egy újabb cseh rendőri kontingens Magyarországra küldését felfüggesztettük" 

- jelentette ki a szóvivő.

"Mindezek ellenére a rendőrségi szakértők továbbra is figyelemmel kísérik és folyamatosan kiértékelik az összes új adatot, eseményt. Amennyiben szükség mutatkozna, a cseh rendőrök magyarországi segítségnyújtása újraindul" - szögezte le David Schön. 

"Csehország készen áll, hogy Magyarország vagy bármely más állam megkeresésére azonnal válaszoljon"

 - tette hozzá.

A szóvivő elmondta: tavaly felváltva mintegy 240 cseh rendőr teljesített szolgálatot Magyarország déli határszakaszán. Az utolsó 40 fős kontingens január közepétől március első hetének végéig volt szolgálatban Magyarországon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában