Nyomás

2023.11.20. 13:25

Az Európai Unió vezetői megbuktatnák Orbán Viktort

Az Európai Unió vezetői meg akarják buktatni Orbán Viktort – számolt be a Mandiner a Bloomberg amerikai hírportálon megjelent véleménycikkre hivatkozva.

MW

Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió tagországai brüsszeli csúcstalálkozójának második napi tanácskozására érkezik 2018. október 18-án

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Francois Walschaerts

Ebben a szerző azt írta, hogy vannak, akik azt remélik, hogy Orbán Viktor az Európai Unió vezetőinek nyomására elbukik, de erre csak akkor van esély, ha Donald Trumpot nem választják újra elnökké, mert Trump és Orbán nagyszerű kapcsolatot ápolnak egymással.

Max Hastings szerint amennyiben Donald Trump visszatér a Fehér Házba, úgy a korábbi elnök mindenképpen „megpróbálja majd kisegíteni budapesti barátját”. A szerző azt állítja, hogy a populizmus képviselői olyan emberek félelmeit használják ki, akik például a bevándorlók miatt aggódnak.

Ez azért érdekes, mert eközben már Németországban is egyre többet foglalkoznak azzal a gondolattal, hogyan lehetne hazatoloncolni a migránsokat – írta a Mandiner.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában