Ország-világ

2017.11.15. 12:25

Nagyvonalú ígéretekkel célozta meg a nyugdíjasokat és a dolgozókat a Munkáspárt

Százezres nyugdíjminimumot és kétszázezres, adómentes bérminimumot ígér a Munkáspárt a szerdán Budapesten bemutatott választási programjában.

Thürmer Gyula pártelnök azt mondta: egyedül indulnak a 2018-as országgyűlési választáson, de utána bárkivel hajlandóak együttműködni a dolgozók, a nép érdekében.


A biztonságos, kiszámítható életet, magyar mezőgazdaságot és migránsmentes Európát ígérő programról szólva az ellenzéki politikus elmondta: célkitűzéseik között 65 éves kor feletti ingyenes gyógyszerellátás, állam által biztosított első munkahely, a 35 órás munkahét bevezetése, sávos, a jövedelem emelkedésével növekedő szja-rendszer megteremtése szerepel.

   

Hozzátette: az egészségügy és az oktatás költségvetését megdupláznák az "erős, okos, felkészült" nemzet megteremtése érdekében, a minimálbér tízszeresét kitevő bérplafont, a milliárdos vagyonokra pedig egyszeri, 45 százalékos adót vezetnének be.

    

Thürmer Gyula elmondta: az önellátást és az export felfuttatását célzó agrárium megteremtése mellett a független nemzeti külpolitika is programjuk része, amelyet úgy jellemzett: az egyszerre baloldali és nemzeti elkötelezettségű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában