Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

X-Faktor: a legjobb 25 között Feng Ya Ou Ferenc

A legjobb huszonöt közé került a mosonmagyaróvári Feng Ya Ou Ferenc az X-Faktor tehetségkutató műsorban.
A megyénket egyedüliként képviselő fiatalembernek a Szerémy Dániel és Kolosai Ferenc alkotta trióban kellett meggyőznie mentorát, Nagy Ferót, hogy van helye az élő show-ban – amelyet a tévénézők vasárnap láthatnak majd.

Folyamatosan fogadja a gratulációkat a mosonmagyaróvári Feng Ya Ou Ferenc, miután sikeresen szerepelt az X-Faktor harmadik szériájának válogatóján. A győri születésű, ám jelenleg családjával a Lajta-parti városban élő fiatalembert kérdeztük élményeiről.

Feng Ya Ou Ferenc (jobbról) Szerémy Dániellel és Kolosai Ferenccel együtt állt színpadra. Fotó: RTL Klub
Feng Ya Ou Ferenc (jobbról) Szerémy Dániellel és Kolosai Ferenccel együtt állt színpadra. Fotó: RTL Klub

– Korábban jelentkeztem már a Csillag születik tehetségkutató műsorba, ott duóban léptem fel. Akkor nem sikerült bekerülnöm az élő show-ba. Mivel többen is biztattak, hogy próbáljam meg, elindultam az X-Faktorban, ezúttal egyedül. Több dallal is készültem, köztük magyarokkal és angolokkal, pop- és rockszámokkal egyaránt – meséli Ferenc, aki állítása szerint hobbiból énekel, nem járt eddig énektanárhoz.

A televíziónézők a tehetségkutató műsor harmadik válogatójában láthatták a 22 éves fiatalembert, aki a Shrekből ismert Smashmouth „Hey Now, You’'re A Rockstar" című dalával mozgatta meg a közönséget. Részben tehetségének, részben Keresztes Ildikónak köszönheti, hogy később a táborban is bizonyíthatott, hiszen Malek Miklós kivételével valamennyi mentor igent mondott továbbjutására.

A hétvégén derült ki, hogy az eddig kiválasztott 130 tehetséges fiatalból ki jut be a 25 közé (akik a mentorok házában feleződnek majd meg). A megyénkbeli fiatalember arról beszélt, hogy a táncos próba jól sikerült neki. Egyénileg ugyan nem jutott tovább, viszont dönthetett arról, hogy csapatot alkotva folytatja a versenyt.

– Danival az első fordulóban már egy csoportba kerültem és akkor jóban lettünk. Amikor kiderült, hogy a táborban csapatot kell alkotnunk, szinte ösztönösen jött az ötlet, hogy Szerémy Dániel és Kolosai Ferenc mellett a helyem. Egy nap állt rendelkezésünkre, hogy felkészüljünk egy dallal, amelyet én ajánlottam – folytatja Feng Ya Ou Ferenc, aki társaival együtt meggyőzte a mentorokat, hogy a mentorházban van a helye.
Vasárnap tudjuk majd meg, hogy a hat csapatból (melyből kettőt a tehetségkutató hozott össze) melyik három megy tovább az élő műsorba. A mosonmagyaróvári énekes szerint sok energiát adott neki, hogy nem egyedül, hanem egy együttesben kellett bizonyítania, hiszen a fiúkkal egymást segítették.


Névjegy. Feng Ya Ou Ferenc Győrben született, édesapja kínai származású, édesanyja magyar. A megyeszékhelyen zenei általánosban tanult, majd a mosonmagyaróvári Kossuth-gimnáziumban érettségizett, mellette a zeneiskola kürt szakos hallgatója. A város kiváló tanulójaként, de kürtös sikereivel is szerepelt már a Kisalföldben. Jelenleg elsőéves a győri zeneművészeti főiskolán kürt szakon. Több zenekar tagja, énekese.  Olvasóink írták

 • 4. INVEKTUS 2012. október 03. 14:24
  „Nem fognak meggazdagodni !”
 • 3. teamwork 2012. október 03. 10:42
  „Kedves Mankapunka,

  Megkérhetnélek, hogy definiáld az "echte"(-ugye ez is "echt-magyar"-szó :) ) fogalom magyar jelentését?
  Ha már magyarkodunk... Köszi előre is!”
 • 2. Hyppolit 2012. október 02. 16:34
  „..mint a cirkuszi bohócok! Vissza kell nézni pl. a ´60-as és ´70-es évek Ki mit tud-jait. Egy-egy zenekar egyúttal számot adott a hangszeres tudásáról, számot adott az előadói képességéről, az énekléséről ( a zenekar tagjai akár szólamok tisztaságáról), a zenei világukról azzal, hogy alapvetően saját szerzeményeket adtak elő, a színpadi öltözékük alapján az akkori divatnak megfelelő saját ízlésükről, stb. Így lett Omega, Bergendy, Illés, stb. Az énekesek mögött mindig innen kerültek ki a kísérők pl. Zalatnaynál, Koncznál, Kovács Katinál, , vagy akár Cserháti Vincze Viktória, stb. Dalaik mára is fennmaradtak, slágereik akár tini-házibuliban is megállják a helyüket. De évekkel később akár Korál, Hungária, de még a Piramis is versenybe szállt, és mellettük új arcokat is megismertünk. Nem volt mentor, nem volt "csakazértis" styler, aki kénye-kedve szerint akár lóugrásba rendeli az utcáról összeszedett "sztárjelölteket". A világ azóta ugyan fejlődött, de ebben vissza. Igaz, a műsorban a "csicsa-micsa" az egekig ér, de nincs tartalom, csak porhintés, mókusvakítás, erőltetett jókedv műközönséggel. Ezért tart itt a magyar popzene...”
 • 1. Mankapunka 2012. október 02. 16:02
  „Biztos ő is "echte" magyar. HÁH”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A területfejlesztés alapjai

A „Győr-Moson-Sopron megye területfejlesztési koncepcióját megalapozó helyzetfeltárás"… Tovább olvasom