Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Visszaszorították a fémlopásokat

Több mint tíz százalékkal nőtt a bűncselekmények száma idén a tavalyi év első hat hónapjához képest Burgenlandban. Javulás tapasztalható azonban több bűncselekmény-kategóriában, így például 78 százalékkal csökkent a fémlopások száma.

Összesen 4272 bűncselekmény történt az idei év első felében Burgenlandban – ez derül ki az osztrák tartomány rendőrsége minap nyilvánosságra hozott statisztikájából. Az adatok szerint az elmúlt év első hat hónapjához képest idén 11,5 százalékkal nőtt a bűnesetek száma.

Bár összességében növekedés mutatkozik, mégis több – főként a határ közelségéhez is köthető – bűncselekmény-kategóriában lényeges a javulás. Így a fémlopások terén több mint 78 százalékos a visszaesés, ami azt mutatja, hogy sikeresek a rendőrség ez irányú intézkedései.

Követendő példa – Az osztrák rendőrök sikeresen mutattak álljt a fémtolvajoknak. Fotó: illusztráció
Követendő példa – Az osztrák rendőrök sikeresen mutattak álljt a fémtolvajoknak. Fotó: illusztráció


A közelmúltban indított akciót például az osztrák rendőrség a magyar határnál az illegális lomtalanítók és hulladékbegyűjtők kiszűrésére. Burgenlandban ugyanis rendszeresek a Magyarországról érkező illegális lomtalanítók. Az elmúlt években elszaporodott fémlopások megfékezésére nagyszabású nemzetközi rendőri együttműködés keretében vezettek be intézkedéseket. A burgenlandi rendőrség tájékoztatása szerint különösen jó az együttműködésük a magyar hatóságokkal. A fémlopások mellett kisebb mértékben ugyan, de kevesebb az üzemanyaglopások száma is a térségben.

Több erőszakos bűncselekmény – testi sértés – történt ugyanakkor az elmúlt évhez képest. Ennek megfékezésére már tett különféle intézkedéseket az osztrák rendőrség, többek között egy munkacsoportot is létrehoztak ebből a célból. A vagyon elleni bűncselekmények terén is tapasztalható némi növekedés, 10,3 százalékkal volt több, mint a tavalyi év első hat hónapjában.

Ehhez a növekedéshez nagyban hozzájárult a gépjárműlopások számának emelkedése. A statisztikából kiderült az is, hogy a bűnesetek számának növekedésével együtt javult a rendőrség felderítési mutatója is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árnyékot és oxigént szeretnének

Akár élőláncot alkotva akadályoznák meg az Erkel utcai panelek lakói, hogy kivágják a házuk előtti… Tovább olvasom