Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Vasárnap már nem kell fizetni a Kolbai utcában

Vasár- és ünnepnapokon nem kell jegyet váltani a Kolbai utcai fizetőparkolókban. A várakozás díja változatlan maradt az idei évben.
Néhány ponton változott a helyi parkolórendelet január elsejétől Mosonmagyaróváron. A módosításokra az üzemeltetés eddigi tapasztalatai alapján volt szükség.

A rendelet szerint a fizető-parkolóhelyek igénybevételéért munkanapokon reggel nyolctól este hat óráig, szombaton pedig reggel nyolctól délután kettőig kell fizetni. Ezalól kivétel volt eddig a Kolbai Károly utca, ahol a hét minden napján – így vasár- és ünnepnapokon is – reggel nyolc és délután öt között díjas volt a parkolás. A forgalmi adatok viszont azt mutatták az elmúlt időszakban, hogy nincs szükség vasárnaponként és ünnepna-
pokon a díjfizetésre, mivel nem nagyon állnak autók ilyenkor a termál körüli parkolókban. Így a módosítás alapján ezekben is csak hétköznapokon reggel nyolc és este hat, illetve szombaton délután kettőig kell fizetni.

Kivétel maradt ugyanakkor a mosoni városrészben a Kápolna tér, az Ostermayer utca, a Szent István király út és a Fürdő utca. Itt csütörtökön és szombaton reggel nyolctól délután kettőig kell parkolójegyet venni. Ugyancsak a kivételek közé tartoznak a Városkapu téri – a magyaróvári temető előtti – parkolók, ahol hétfőtől szombatig egységesen délután kettőig kell fizetni a várakozásért.

Az eddigi szabályozás szerint június 1-jétől augusztus 31-ig a szombati napokon nem kellett parkolási díjat fizetni. A gyakorlati tapasztalat viszont azt igazolta, hogy a nyári időszakban is élni kell a várakozó járművek forgási sebességét növelő díjfizetéssel. Ezért ezt a részt törölték a rendeletből, így nyáron is fizetős lesz a parkolás szombatonként. Megmaradt viszont az a rendelkezés, hogy december 24. és december 31. között egyik napon sem kell pénzt dobni az automatákba. Noha évek óta ingyenes már a parkolás ebben az időszakban, úgy tűnik, sokan még mindig nincsenek ezzel tisztában. A karácsony és szilveszter közti időszakban a parkolóórák nem működtek. Ezért sokan a Városüzemeltető kft. parkolási csoportját bombázták leveleikkel, telefonjaikkal, miszerint nem tudtak pénzt bedobni, ám félnek, hogy „Mikulás-csomagot" kapnak.

Egy másik fontos tétel is változatlan maradt a rendeletben, mégpedig a parkolási tarifák. Így akár jeggyel, akár bérlettel állunk be a várakozóhelyre, ugyanannyit kell fizetni, mint tavaly.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tavalyi esztendőhöz hasonlóra számítanak

A Mosonmagyaróvár környéki települések elöljáróit kérdeztük: mire büszkék 2013-ból és mit remélnek… Tovább olvasom