Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Útépítésre pályázhatnak

Ismét pályázatot hirdet a mosonmagyaróvári önkormányzat a helyi útépítési alap felhasználására.

A pályázat elsősorban a városi lakóutcák és járdák kiépítését, a meglévő földutak szilárd burkolattal való ellátását szolgálja.

A helyi útépítési alapból támogatást igényelhetnek az építendő út, járda használatában érdekelt lakóközösségek. Az érdekelteknek az útépítésről, a hozzájárulás összegéről és megfizetéséről megállapodást kell kötniük, melyet a pályázathoz mellékelnek. A lakossági hozzájárulásnak fedeznie kell a teljes beruházás legalább 15 százalékát. A pályázatokat két példányban március 28-án délután 4 óráig lehet benyújtani a polgármesteri hivatal városfejlesztési és fenntartási osztályára.

A beérkező pályázatok elbírálása után a nyertes utak engedélyezési tervei készülhetnek el, majd ezután indul az engedélyeztetési eljárás. A Lakástakarékossági Pénztárral kötendő finanszírozási módot választók esetében sor kerül a szerződések megkötésére és a szükséges közműépítések felmérésére, számbavételére. Az útépítések, illetve felújítások kivitelezése 2012-ben valósul meg. A pályázatok értékelésénél azok részesülnek előnyben, ahol a közösség az útépítés költségeihez viszonyítva arányában a legmagasabb hozzájárulást fizeti.

Az útépítési alap keretösszege várhatóan 100 millió forint lesz, ennek kilencven százalékát útépítésre, a fennmaradó tíz százalékot pedig járdaépítésre használják fel. Amennyiben viszont járdaépítésekre pályázat nem érkezik, úgy az összeget útépítésre, felújításra csoportosítják át.

A részletes pályázati kiírást a polgármesteri hivatal városfejlesztési és fenntartási osztályán lehet beszerezni. A pályázati kiírás és az adatlapok megtekinthetők a hivatal honlapján.

Olvasóink írták

  • 3. lampi 2011. március 29. 05:46
    „Nem kell, lehet.”
  • 2. ShiKhar 2011. március 28. 15:28
    „Magyarországon talán mosonmagyaróváron kell egyedül lakossági hozzájárulást fizetni a szilárd útburkolatért...”
  • 1. Lomex 2011. március 23. 07:53
    „Sok értelme volt ennek a cikknek 2011 március 22.-án megjelennie.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bezár a Kaiser Food Mosonmagyaróváron

Alig fél évvel a megvásárlás után, májusban bezárja a Kaiser Food Kft. mosonmagyaróvári… Tovább olvasom