Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Útépítések városszerte

Késik ugyan, ám várhatóan a jövő hétre teljesen elkészül a mosonmagyaróvári Lucsony utca rekonstrukciója. A nyár elején kezdődött munkálatoknak az eredeti tervek szerint október 10-re kellett volna végleg befejeződniük.
A mosonmagyaróvári Lucsony utca teljes rekonstrukciója a nyár elején kezdődött és a megállapodás szerint október 10-re kellett volna elkészülnie. A védett fasorral övezett lakóutca kivitelezési munkálatai során számos, előre nem látott probléma merült fel. A polgármesteri hivatal illetékesétől megtudtuk, a teljes rekonstrukció során kicserélték, illetve felújították a közműveket és az összes légvezetéket földkábellel váltották ki. A bontások során előre nem látott műszaki problémák merültek fel – többek között a szennyvízcsatorna javítása elhúzódott –, s ezek késleltették a határidő betartását. A munkálatok során különös figyelmet kellett fordítani a védett hársfasor gyökerének védelmére is.

A közművek lefektetése és javítása az elmúlt hetekben befejeződött, így megkezdődhetett a már látványosabb és gyorsabb ütemű útépítés. Az úttestet leaszfaltozzák, a kétoldali járda és a parkolók pedig díszburkolatot kapnak. A tervek szerint a jövő hét elején megtörténhet a teljesen felújított utca műszaki átadása. A beruházás összköltsége mintegy 101 millió forint, amiből idén 57 milliót fizet ki az önkormányzat.

Az óvári városrész egy másik, idegenforgalmi szempontból szintén frekventált és forgalmas utcájának felújítása is tart jelenleg. A termálfürdő előtt húzódó Kolbai utca rekonstrukciója nyár végén kezdődött. A teljes szélességű útfelbontás után kicserélték az elöregedett vízvezetékeket. A következő hetekben megépítik a csapadékvíz-elvezetést, leaszfaltozzák az utcát, a parkolók és a járda pedig díszburkolatot kap. Az előzetes tervek szerint november 30-ra készül el a Kolbai utca teljes rekonstrukciója és a munkálatok jelenlegi állása szerint a kivitelező tudja tartani ezt a határidőt. Az önkormányzat 30,5 millió forintot különített el az utca felújítására, illetve a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. üzleti tervében is szerepel 10 millió forint erre a célra. Mindezen felül a Flexum Rt. is ígéretet tett, hogy 5 millió forinttal támogatja az utca rekonstrukcióját.

A két jelentősebb útfelújítás mellett lakossági és képviselői hozzájárulással tizenegy lakóutca építése is megvalósult idén a városban összességében 78 millió forintos költséggel, amiből az önkormányzat 50 milliót finanszírozott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszaeső betörők

Sorozatosan elkövetett betöréses lopások miatt ítélt el a Mosonmagyaróvári Városi Bíróság négy… Tovább olvasom