Kisalföld logö

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 19°C | 34°C Még több cikk.

Utazó múzeum programot indít a mosonmagyaróvári közgyűjtemény

Utazó múzeum programot indít a héten a mosonmagyaróvári Hansági Múzeum.
A közgyűjtemény munkatársai a környékbeli települések iskoláit keresik fel, ahol tájékoztatást adnak a felső tagozatos diákoknak a múzeum tevékenységéről és a múltbeli emlékek megőrzésében betöltött szerepéről. Az ismertetőt filmvetítéssel és múzeumi tárgyak bemutatásával színesítik. Annyi tárgyi emléket visznek magukkal, amennyi egy hátizsákba belefér - mondta Szentkuti Károly múzeumigazgató az MTI-nek hétfőn. Hozzátette, hogy a községi iskolák tanulói anyagi és egyéb okok miatt egyre kevésbé jutnak el múzeumokba. Ezt tapasztalva jött az ötlet, hogy fordítsanak a látogatás irányán, és a múzeum szakemberei keressék fel az oktatási intézményeket.

A múzeumi óra célja, hogy a diákok halljanak arról, milyen munkát végez a régész, a történész, a néprajzkutató. Arról is szó lesz, hogy a restaurátor műhelyben hogyan állítják helyre a régészeti kutatások során talált évszázados-évezredes tárgyi emlékeket kiállításukat megelőzően. A foglalkozás keretében a múzeum épületeit, gyűjteményeit, tárlatait bemutató kisfilmet vetítenek a tanulóknak, hogy vizuális élményben is legyen részük. Hasonló céllal néhány tárgyat, egyebek között kőbaltát, római kori mécsest, középkori gyertyatartót és később készült türelemüveget is bemutatnak a múzeumi kollekcióból - mondta Szentkuti Károly. Az iskolák számára ingyenes program iránt nagy az érdeklődés.

Az utazó múzeum első állomása Bősárkány lesz a hét közepén. A továbbiakban a mosonszentmiklósi és az ásványrárói, az újrónafői és a mosonszolnoki gyerekekhez is eljut az utazó múzeum.

Olvasóink írták

  • 1. embertelen 2012. január 23. 18:28
    „Ez egy jó ötlet. Már csak az a kérdés, ki fizeti a kiszállási költséget?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kétéves Máriát új albérletbe várják haza

Máriát vissza akarjuk kapni – hívta fel a szerkesztőséget a mosonmagyaróvári Borosné Szalay… Tovább olvasom