Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Üldözési gyakorlat: akcióban a magyar, szlovák, osztrák rendőrök - fotók

A magyar, szlovák és osztrák rendőrök részvételével, mindhárom országot érintő határon átnyúló üldözési gyakorlatot tartottak kedden. Galéria!

Az országosan is egyedülálló, három országot összefogó közös gyakorlat kezdő helyszíne Ausztria.

Pamaban történt egy fegyveres bankrablás. Az elkövetők két szlovák rendszámú gépkocsival menekültek el a helyszínről. Útjaik kettéváltak, az egyik autó Pozsony irányába, míg a másik Magyarország irányába folytatta a menekülést.

Az osztrák rendőrök megkezdték az elkövetők üldözését, majd a szlovák hatósággal együtt Pozsonyban együttes erővel feltartóztatták őket.

A másik jármű Rajkánál lépte át a magyar határt. Még Bezenye előtt. Egy régi benzinkútnál aztán a szlovák és magyar rendőrök együttes erővel másik menekülő gépkocsit is megállították.

Galéria! Fotók: Tóth Gyula, MRFK

Az elmúlt három évben 32 esetben történt „éles" határon átnyúló üldözés, melyből 24 alkalommal sikeres elfogást regisztrálhatott a rendőrség.

Egyetlen olyan eset fordult elő csupán, ahol mindhárom országot érintette az akció.

Az élethű átüldözési gyakorlat a három országot összekötő kétoldalú egyezmény alapján került végrehajtásra, melyet mindhárom országban a kapcsolattartó pontok koordinálták.

Olvasóink írták

 • 11. Mátyásfeketeserege 2011. október 19. 13:26
  „Mindenki golyoállóba csak a magyarok sárgamellénybe....”
 • 10. egó 2011. október 19. 07:22
  „6-oska! Három négy éve fut ez a rémhír az interneten. Ne dőlj már be neki. Négy év alatt még egy rendszámot, az esetet nem jelentettek a rendőrségnek, helyszínt sem mutatott senki, csak a baromság, hogy kínaiak, máskor arabok, stb... Inkább azokra a magukat külföldinek kiadó cigókat űzze mindenki, akik kedves behizelgő módon kínálnak "ajándékot", miután megkérdezik az embereket, mi merre van. Aztán a szar gagyit eladják drágán.”
 • 9. samsungi 2011. október 18. 18:12
  „vagy a Cosma ügyet”
 • 8. samsungi 2011. október 18. 18:10
  „Jah gyakorlatokon működik, de élesben nem igazán akar menni a dolog.
  Lásd pl a rendőrgyilkosságnál...”
 • 7. pappe 2011. október 18. 18:02
  „moderálva offtopic”
 • 6. jóhatudod 2011. október 18. 17:38
  „Gyakorlat helyett élesben nézhetnének utána annak a hínek ami a facebookon terjed Győrről !

  Fekete autóval közlekedő emberek próbálnak fiatal lányokat a kocsiba berántani és elrabolni !!

  Mi az igazság?? A rendőrség miért nem nyilatkozik??? Mindenki figyeljen a környezetében !!!!!

  Ha valamit lát azonnal hívja a rendőrséget !!!!!!!”
 • 5. VJR 2011. október 18. 16:50
  „Gyakorlatozás közben elfoghatták volna Rajkán azt a bitang embert,aki hajnalban lelopta a rendszámtábláinkat,hogy száradna le a keze! Gondolom azóta már épp külföldön bűnöznek vele! :( Szóval nem rossz ez a határon átnyúló közös meló,főleg,ha eredményes! Sajnos Pozsony közelsége a bevándorlókon kívül magával hozza a bűnözést is! :(”
 • 4. Maffay. 2011. október 18. 16:11
  „ÉRDEKES MÓDON ; HORVÁTUL MÁR SOKKAL TÖBBEN BESZÉLNEK
  BÁR A TÖBBSÉGNEK BESZÉLHETNEK - ANNYIT ÉR MINT A SZÉLNEK ?”
 • 3. kroly 2011. október 18. 16:06
  „Szerintem jó dolog az összefogás a genszterek ellen,valahogy muszály megfékezni öket.Nomeg talán valamit talán tanulnak a rendöreink a közös munkával.”
 • 2. pappe 2011. október 18. 15:16
  „Tudja fene. Azért ez a határon át üldözés a világ más vidékein nem divat. Ott nemigen szeretik, ha más ország fegyveresei átlépik a határt. És nem feltétlenül Észak- és Dél Koreára gondolok, de mondjuk az USA-ban még a tagállamok rendőrei sem léphetik át az államhatárt, közérthetőbben mondjuk egy texasi sheriff nem üldözhet Oklahomában. Országokra visszatérve például egy belga rendőrautó sem rohanhat át Hollandiába, mert éppen egy bűnözőt üldöz. És hosszan sorolhatnám. De mielőtt rám borítja valaki az asztalt, nem vagyok ennek az üldözősdinek ellenzője, viszont azt feltételezem, hogy a zökkenőmentes együttműködéshez szükséges (lenne) a magyar rendőrök részéről egy kitűnő német, esetleg szlovák nyelvtudás! Azt meg csak feltételezni sem merem, hogy az osztrák rendőr megszólal magyarul. (Határközeli szlovák rendőrről még inkább el tudom képzelni, hogy ért magyarul.)”
 • 1. bufi 2011. október 18. 15:08
  „Gratulálok szép munka!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar Zoltán és Fónagy János a Parlamentben a Szigetközről - videó

"A kormány megfontoltan dönt minden kérdésben" – mondta képviselői kérdésre hétfőn a Mosoni-Duna és az alsó-szigetközi, 12,5 milliárdos fejlesztés kapcsán Fónagy János államtitkár. Tovább olvasom