Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Újrónafő nyugalmát őrzik a polgárőrök

Szeretnének elébe menni a bűncselekményeknek, és erősíteni a közbiztonságot.

Ügyelnek a rendre a kulturális eseményeken, és különös figyelemmel vannak az idősekre. Ők az idén tízéves Újrónafői Polgárőr Egyesület.

A héten ünnepli tízéves fennállását az Újrónafői Polgárőr Egyesület. – Akkoriban tizenheten voltunk, szerveztünk egy ifjúsági polgárőrcsapatot is, akik csak este 8-ig lehettek kinn az utcákon. Sajnos, ezt meg kellett szüntetnünk, így tizenketten maradtunk – mesél a kezdetekről Kovács Miklós egyesületi alapító elnök.

Munkájukról elmondta: – Mivel kicsi a falu, ezért párosan szoktunk járőrözni pénteken, szombaton és vasárnap. Kerékpárral átmegyünk a császárréti pusztára is, mert az is hozzánk tartozik. Általában éjfélig itt minden elcsendesül.

Kovács Miklós hangsúlyozta: a kiemelt programokon is jelen vannak, mint például a falunap vagy a Birkapörkölt-fesztivál. – Ezek a rendezvények folyamatos munkával járnak, figyeljük a sátrakat, állandó mozgásban vagyunk. Nagyobb rendezvényekhez kértek már tőlünk segítséget Mosonszolnokra, de Mosonmagyaróvárra is. Újrónafőn általában nyugalom van, kivéve mondjuk a kocsma környékét. Ám nem jellemző a rendbontás, ritka az, ha valakit rendre kell utasítani. Támogatjuk a lakók önvédelmi törekvéseit, próbáljuk felhívni a figyelmet arra, hogy figyeljenek saját biztonságukra. Az egyedül élő időseknek adtunk egy telefonszámot, amin bármikor tudnak minket riasztani. Mi legkésőbb öt perc múlva a helyszínen vagyunk.

– Mi pénzt ezért nem kapunk. Támogatást ad az Országos Polgárőr Szövetség. Ebből a ruhákat, a felszerelést meg tudjuk vásárolni. Szerencsére nincs létszámgondunk, mindig vannak érdeklődők. Több fiatal szeretne az egyesület tagja lenni, számolják a heteket, mikor töltik be a tizennyolcadik évüket. Jelenleg négy hölgy tagunk is van. Nekik ugyanaz a szerepkörük, mint a férfiaknak.

Tizedik születésnapunkat szombaton délután ünnepeljük meg. Elnököt választunk, majd birka- és kecskepörkölt várja a meghívottakat.

Olvasóink írták

  • 1. piroskaésabarkasz 2013. július 04. 11:47
    „Sajnos,a "kanyarnál lakók"miatt szükség is van rájuk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Arcszeszt lopott a mosonmagyaróvári áruházból

A tolvaj a termékről levette a vonalkódot tartalmazó matricát, és az áruvédelmi kódot is. Tovább olvasom