Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Újra színpadon a Valahol Európában Mosonmagyaróváron

A nyári szünet után újra színpadra kerül a mosonmagyaróvári Theatrum ad Flexum színtársulat Valahol Európában című musicalje. Az október végi előadásokra finomítottak a majd kétszáz szereplős produkción.
Nyárig négy ízben láthatta a közönség a mosonmagyaróvári Theatrum ad Flexum színtársulat Valahol Európában című előadását. Most újból színre viszik a népszerű musicalt, melyről Major Tamás rendezővel beszélgettünk.
Előadásról előadásra alakul a darab, a gyermekek is egyre bátrabbak a színpadon – mondta a Kisalföldnek Major Tamás, a Theatrum ad Flexum vezetője, aki majd kétszáz szereplővel vitte színre a zenés darabot. A Valahol Európában a csapat eddigi legnagyobb produkciója, melynek a próbáit néhány hete kezdték el újból a nyári szünet után az Ujhelyi-iskolában.

Újból színre viszik a népszerű darabot: Jelenet a Valahol Európában című musicalből. Fotó: Freimann Gábor
Újból színre viszik a népszerű darabot: Jelenet a Valahol Európában című musicalből. Fotó: Freimann Gábor


– Újra elindultak a próbák, majd mindennap találkozunk. A táncos és prózai jeleneteket külön és együtt is gyakoroljuk. A főszereplők nem változtak, viszont néhány szereplő cserélődött. A májusban bemutatott darab, melyet azóta négyszer játszottunk, az október 27-i előadásra némi finomításon esik át. A szereplőkben is érett a történet, játékuk kimunkáltabb lett – fogalmazott Major Tamás.

A rendező, aki színjátszóként is bemutatkozik a színpadon, arra számít, hogy továbbra is telt ház előtt játszhatják a zenés darabot. A Valahol Európában musicalben rekordszámú (mintegy kétszáz) szereplő áll színpadra, legtöbbjük gyermek. Sokan most játszottak először hasonló előadásban. A műsorban közreműködnek a Flex @rt Dance táncosai O. Cser Zita irányításával, a dalok betanítását Bojér-Varga Szilvia énektanár segítette.
Major Tamás elmondta: a társulat több darab bemutatását is tervezi, többek között egy újabb musicalét. A jegyeladásból befolyt összeget a későbbi előadásaik díszletére, jelmezeire fordítják.

Előadások
Dés László–Nemes István–Böhm György–Korcsmáros György–Horváth Péter Valahol Európában című darabjával legközelebb október 27-én és 28-án este 6 órától szerepel a társulat a Flesch Károly Kulturális Központban (jegyek elővételben itt kaphatók). További előadások november 3-án és 4-én lesznek.

Olvasóink írták

  • 2. Pannika47 2012. november 02. 18:18
    „A nyugdíjas színházbérlet első előadásaként hétfőn délután láttuk ezt a musicalt. Kitűnő előadás volt, amatőrök színvonalas játékával. Jól éreztük magunkat. A felnőttek mellett a gyermekszereplők is színészekké váltak, jól táncoltak,énekeltek, aranyosak voltak. Gratulálunk a színtársulat minden tagjának, és Mindenkinek, aki közreműködött az előadás létrejötténél. A Mosonszentmiklósi Nyugdíjas Egyesület nevében: Fülöp Anna .”
  • 1. jobbám 2012. október 30. 15:38
    „Hajrá, csak így tovább!! Kérünk még sok-sok ilyen színvonalas, remek produkciót!!!

    Tisztelettel:

    jobbám”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Községért érdemérem Mosonszentmiklóson

Hagyományosan Mosonszentmiklóson az október 23-i ünnepség keretében adják át a… Tovább olvasom