Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Tűzoltók a versenyzésről és önmagukról

Csütörtökön a hivatásos tűzoltók megyei rangadóján csapatban és az egyéni összetettben is a csornaiak diadalmaskodtak. Idén a mosonmagyaróvári Wittmann parki pálya adott otthont a hivatásos lánglovagok versenyének.
A verseny egy pillanata
A megmérettetésen öt város – Győr, Sopron, Mosonmagyaróvár, Csorna és Kapuvár – csapatai mérték össze tudásukat parancsnokaik, polgármestereik és bajtársaik előtt.
A megyei verseny a készenléti állomány felkészültségének lemérése mellett jó alkalom tapasztalatcserére, egymás megismerésére és baráti eszmecserére. Két versenyszám között beszélgettünk Molnár Zsolt tűzoltóval, aki 1996 óta erősíti a soproniakat. Tavaly tagja volt a Helsinkibe, az olimpiai szintű versenyre utazó magyar válogatottcsapatnak, amely akkor remek szerepléssel a középmezőnyben végzett. Zsolt legemlékezetesebb bevetését még szinte kezdőként élte át. Segítségüket egy teljes terjedelmében égő harmadik emeleti lakás oltásához kérték. P két embert mentett ki a lángokból. A parancsnokság kötelékében a segíteni akarás és a hivatástudat tartja meg.
Huszár Béla ugyancsak 1996 óta szolgálja embertársait a győriek között. Önkéntes tűzoltóként kedvelte meg a mesterséget és azóta nem tud és nem is akar elszakadni tőle. Mint mondja, megbízható, jó csapatba került, s becsüli társait. Megszállottként versenyez és dolgozik. Tavaly ő is erősítette a helsinki csapatot. Kollégáit gépkocsivezetőként segíti. Sok kedvező kimenetelű mentésre emlékszik, melyek közül egy különösen mély nyomot hagyott benne. Egy baleset során az árokba borulás előtti pillanatban sikerült úgy rögzíteniük egy autót, hogy annak két, ötéves utasa megmenekülhetett.
A mosonmagyaróvári Szeitz Ferenc igazi rutinos versenyző és tűzoltó. 1988 óta szolgálja a várost és térségét. Felkészültségét számos versenyen bizonyította. A megyében hétszer volt első, s minden versenyen az élmezőnyben végzett. Az országos válogatott tagja is volt. Ferenc szerint, míg korábban kiváltság volt tűzoltónak lenni, addig ma már nehéz meggyőzni a fiatalokat arról, hogy ezt a szép hivatást válasszák.
A hivatásos tűzoltók megyei versenyén rendkívül szoros küzdelemben az összetett csapatversenyt Csorna nyerte. Második helyen végeztek a győriek, harmadikak lettek a kapuváriak Sopron és a házigazdák előtt. Az összetett egyéni versenyt Major Márk nyerte Csornáról, második helyen végzett a mosonmagyaróvári Szeitz Ferenc, míg a harmadik Farkas László lett ugyancsak Csornáról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyárnyitó horgásznap

A Hegyeshalmi Vasutas Sporthorgász Egyesület június 8-án, szombaton a Stettni-tónál rendezi meg az… Tovább olvasom