Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Traffipaxokkal a balesetek ellen

Sok baleset történik gyorshajtás miatt, ezért a rendőrség fokozott sebesség-ellenőrzésbe kezdett. Tavalyhoz képest hetvenöt százalékkal több személyi sérüléses baleset történt ebben az évben Mosonmagyaróváron és környékén. Ezek csaknem harmadáért volt felelős a túl nagy tempó.
A korábbihoz képest jóval gyakrabban találkozhatnak az autósok traffipaxszal az autósok a mosonmagyaróvári és környékbeli utak mentén. Ennek egyszerű oka van: a baleset-megelőzés. A statisztikák szerint ugyanis lényegesen nőtt a személyi sérüléses karambolok száma a környéken idén az elmúlt év hasonló időszakához képest. Leggyakrabban a gyorshajtás miatt.

„Hetvenöt százalékkal több személyi sérüléssel járó baleset történt eddig ebben az évben, mint tavaly ilyenkor. A okok között pedig az elsők közt szerepel a gyorshajtás. A balesetek csaknem harmadában a sebességtúllépés volt a kiváltó ok" – tájékoztatott Makó László alezredes, a Mosonmagyar- óvári Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője. Elmondta: a baleseti helyzet javítása érdekében az ittasság és a biztonsági öv használatának ellenőrzése mellett kiemelt figyelmet fordítanak a sebességmérésre is. A bekövetkezett baleseteket folyamatosan elemzik és értékelik, ennek alapján választják ki azokat a balesetveszélyes helyeket, ahol rendszeresen mérik a sebességet.

Az autósok mindennap találkozhatnak a sebességmérő műszerrel a környékbeli utak mentén.
Az autósok mindennap találkozhatnak a sebességmérő műszerrel a környékbeli utak mentén.

A tapasztalatok szerint ilyen kockázatos helyszín az 1-es és 86-os főút több szakasza, vagy a Rajka felé vezető 150-es út. Több veszélyes útszakasz van Mosonmagyaróvár belterületén is, így például a Szent István király út, a Kossuth Lajos utca és a szigetközi út városi bevezető szakaszain. Ezeken a helyeken visszatérően rendszeresen mérik az autósok sebességét. Emellett számos más településen és útszakaszon is naponta találkozhatnak az
autósok a traffipaxszal.

A gyakori sebességmérések eddigi tapasztalatairól Makó László elmondta: a fokozott ellenőrzések kezdetén meglehetősen sok volt a sebességtúllépések száma. Az utóbbi időszakban viszont már jóval kevesebb a gyorshajtó. Az osztályvezető szerint a fokozott ellenőrzések egyik eredménye, hogy míg február végén százhetvenöt százalékos volt a balesetek számának emelkedése tavalyhoz képest, addig mostanra ez már hetvenöt százalékos. Az alezredes arra hívta fel a figyelmet, hogy a baleseti helyzet javítása érdekében tovább folytatják a fokozott ellenőrzéseket, az autósok mindennap találkozhatnak sebességmérő műszerrel a környékbeli utak mentén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ha nyaralás, akkor vízpart és homok

Belföldön Zalakaros, Bükk, Sárvár és Balatongyörök a legkedveltebb nyaralási célpont, a külföldiek közül Törökország, Tunézia vezet Horvátország rovására. Tovább olvasom