Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Tovább erősödött az illegális migráció

Koszovói, szerb, pakisztáni, szír, marokkói, sőt, még nyugat-szaharai illegális bevándorlót is fogtak a határrendészek az elmúlt néhány napban Hegyeshalom, illetve Rajka térségében. A migránsok közül többet embercsempészek próbáltak átvinni a határon.
Nem enyhült az illegális migráció a nyári időszakban sem a térségben. Ezt bizonyítja, hogy több embercsempészt és határsértőt is felfedeztek a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság határrendészeti és közbiztonsági osztályának munkatársai az elmúlt napokban. Egy budapesti illetőségű taxit állítottak meg a járőrök a minap a kora hajnali órákban a hegyeshalmi határátkelő közelében. Az Ausztria felé tartó kocsi hátsó ülésén két férfi utazott, akiknél semmiféle okmány nem volt. Az ellenőrzés során aztán kiderült, hogy egyikük marokkói, a másik nyugat-szaharai állampolgár. Az eddigi adatok alapján vélhetően mindketten illegálisan juthattak Magyarországra, úti céljuk pedig az osztrák főváros volt. Ellenük idegenrendészeti eljárás indul, valamint azt is vizsgálják, hol és miként kerültek a taxiba.

Az elmúlt napokban több illegális bevándorlót és embercsempészt is lelepleztek a mosonmagyaróvári határrendészek.
Az elmúlt napokban több illegális bevándorlót és embercsempészt is lelepleztek a mosonmagyaróvári határrendészek.

Ugyancsak a hegyeshalmi átkelő közelében állítottak meg a járőrök egy szerb rendszámú személyautót is. A kocsit egy szerb férfi vezette, rajta kívül egy ugyancsak szerb, egy koszovói és két pakisztáni férfi utazott még a járműben. A A négy utas a rendőröknek nem tudta igazolni magyarországi tartózkodása és továbbutazása jogszerűségét. Ráadásul a koszovói férfi ellen korábban hazánk beutazási és tartózkodási tilalmat rendelt el. A két pakisztáni és a szerb utas ellen idegenrendészeti, a koszovói férfival szemben pedig beutazási és tartózkodási tilalom megsértése miatt indul eljárás. A szerb sofőrnél felmerült az embercsempészet gyanúja. Nem sokkal az esetet követően egy osztrák rendszámú személyautót állítottak meg a határrendészek az átkelőnél. A kocsiban összesen öten utaztak, mindannyian koszovói állampolgárok. Közülük hárman nem rendelkeztek megfelelő okmányokkal, így ellenük idegenrendészeti eljárás indult. A kocsiban elöl ülő nő és férfi papírjai ugyan rendben voltak, ám velük szemben felmerült az embercsempészet gyanúja.

Nem csupán Hegyeshalomnál, hanem Rajkánál is „akadtak" fenn illegális bevándorlók az ellenőrzéseken. Egy Mercedes Vito kisbuszt állítottak meg a járőrök az átkelő közelében az esti órákban. A kocsit egy szír férfi vezette, rajta kívül még nyolc honfitársa utazott a kisbuszban. A nyolc utas közül négyen – apa, anya és a két gyermek – ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolvánnyal rendelkeztek. Ezzel az okmánnyal azonban nem hagyhatják el Magyarországot, így tiltott határátlépés kísérlete miatt indult eljárás. A többi utas rendelkezett érvényes schengeni vízummal, ám a sofőrrel szemben felmerült az embercsempészet gyanúja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem sérül az önkormányzatok hatásköre

Másodszor írt ki mára eredménnyel járó pályázatot Dunakiliti, Feketeerdő és Dunasziget a közösen… Tovább olvasom