Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 18°C Még több cikk.

''Törvényes'' kátyúk, törvénytelen útjavítás

Törnek a futóművek és a szélvédők Dunasziget és Halászi között. A helyiek aláírásgyűjtést fontolgatnak.
Dunasziget előtt „úthibák" tábla figyelmeztet a kátyúkra: a helyiek tavaly megelégelték az áldatlan állapotokat (Kisalföld, 2005. április 5.).
Tóth István polgármester egy teherautónyi murvát vásárolt, s a hivatal közmunkásait bízta meg a feltöltéssel. A Halászi felé vezető erdőtől egészen a szomszédos település határáig szórták le az anyagot. A közútkezelő ilyen akciót még országos szinten sem tapasztalt, hogy a kezelésükben lévő külterületi úton egy önkormányzat „saját szakállára" kátyúzzon. Ez elvileg teljesen szabálytalan. A „kimurvázott" szakaszon később némi pluszmunkával kátyúztak: előtte ki kell takarítani a betöltött anyagot.

Törnek az autók

Jávor Tamás, egy dunaszigeti vendéglő tulajdonosa kereste meg a napokban lapunkat, s azt mondta: betelt a pohár.
– A munkám miatt naponta 3–4-szer teszem meg ezt az utat. Ilyen katasztrofális állapotok Halászi és Dunasziget között még tavaly sem voltak. A napokban egy szembejövő autó a gödrökbe hajtva kiütötte a szélvédőmet: hetvenezer forintom bánta. Már azon is gondolkodtam, hogy aláírásgyűjtésbe kezdek az útjavítás érdekében: rövid időn belül ötszáz szignó biztosan összejönne. Azzal, hogy kitették az „úthibák" táblát, még semmi sincs megoldva. Felhívtam a közútkezelőt is, ahol azt mondták, ők most nem tehetnek semmit – mondta Jávor Tamás.

„ Be akartak perelni"

Tóth István polgármestertől azt kérdeztük: készül-e idén is murvázásra?
– Tavaly a tűrhetetlen állapotok miatt kimurváztattam a gödröket, s a végén még majdnem engem pereltek be. A múlt évben nekem is betört a szélvédőm és a ködlámpám, az elmúlt hetekben egy tucat ember keresett meg a hivatalban, hogy tönkrement a futóműve vagy az ablaküvege. Nemrégiben levelet írtam a közútkezelőnek, amire a napokban kaptam választ. Eszerint most nincs meleg aszfalt, csak 2–3 hónap múlva tudják kijavítani a hibákat. Szerintem valószínűbb, hogy jelenleg nincs pénz a kátyúzásra. A gondok háromszázezer forintból megoldhatók lennének, nem tudom, vállaljak-e ismét egy tavalyihoz hasonló botrányt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Választóik kezében a jövőjük

A Kisalföld kerekasztalánál Tóth Tiborné dr., az MSZP és dr. Pap János, a Fidesz jelöltje vívott… Tovább olvasom