Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Több puding, süti: már dolgoznak a Dr. Oetker új üzemében Jánossomorján

Egymilliárdos beruházással többszörösére növelte a Dr. Oetker magyarországi gyártókapacitását Jánossomorján.


A tavaly megkezdett gyárbővítés az ütemezésnek megfelelően, 14 hónap alatt fejeződött be, és a termelés megkezdődött az új 3 szintes üzemcsarnokban is.

A Dr. Oetker 2012 nyarán kezdte meg jánossomorjai üzemének bővítését.

Az 1 milliárdos beruházással új 3-szintes üzem-csarnok épült, mintegy 3000 négyzetméternyi területen. A minden tekintetben a 21. századi technológiának megfelelő üzem tervezése és a beruházás megvalósítása során a Dr. Oetker kiemelt hangsúlyt fektetett a környezetvédelmi szempontokra is.A beruházásnak köszönhetően a Dr. Oetker magyarországi gyártókapacitása az eddigi többszörösére emelkedett. A jánossomorjai gyár a magyar mellett, további 12 európai ország piacaira fejleszt és gyárt por alapú termékeket (sütési adalékokat, süteményporokat, desszerteket, befőzőszereket), így a kapacitás növekedésével a Dr. Oetker még hangsúlyosabb felvevő piaca lehet a hazai élelmiszeripar beszállítóinak.

„A Dr. Oetker több mint 20 éve fejleszti és gyártja minőségi termékeit Magyarországon. A hazai ízléshez igazított, speciálisan a magyar íz világot és hagyományokat tiszteletben tartó termékek a cég jánossomorjai üzemében készülnek. A Paula pudingok piacra lépésével a por- és fagyasztott termék kategóriák mellett, 2013-ban a hűtött tej desszert kategóriában is aktív és sikeres piaci szereplőként jelent meg a vállalat.

A Dr. Oetker termékek előállításához a legszigorúbb minőségi elvárásoknak megfelelő, alap- és csomagoló anyagokat használjuk. Gyártó és beszállító partnereinknél a hosszú távú és fenntartható együttműködésre törekszünk, mert meggyőződésünk, hogy az értéktermelési lánc szereplőinek intenzívebb együttműködése nélkül nincs fenntartható, hosszú távú fejlődés" – hangsúlyozta Kálmán Csaba, a Dr. Oetker Magyarország Élelmiszer Kft. ügyvezető igazgatója.

Az FMCG szektor egyik nagy múltra visszatekintő, meghatározó szereplője, a Dr. Oetker, termékeit már az 1920-es években Magyarországon gyártották, a II. világháborút követő államosítás után, 1970-es évektől a Győri Keksz licencengedélyt kapott a pudingporok hazai előállítására, majd 1992 óta ismét saját székhellyel és saját gyárral működik hazánkban. A cég a Győr-Moson-Sopron megyei Jánossomorja és régiójának egyik jelentős munkaadója, jelenleg 350 főt foglalkoztat, így többszáz családnak ad biztonságos megélhetést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feng Ya Ou tovább énekelhet

Az énekes elárulta: A ByTheWay meglepő és izgalmas dallal készül a következő élő műsorra. Tovább olvasom