Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Több a gyerek, bővítenék az iskolát

Darnózseli - Több mint négyszázmillió forintos beruházásból tervezik a helyi iskola bővítését. Erre a megnövekedett gyermeklétszám miatt lenne szükség.
Bár már túl vannak egy sikertelen pályázaton, bíznak abban, hogy a közeljövőben előnyt élvez az a terv, melynek alapján a helyi általános iskola épületét bővítenék. Az idei tanévben ugyanis több mint hatvan új diákkal nőtt a tanulólétszám: a Szigetköz Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben júniusban 205 gyerek zárja az évet. Érdekesség, hogy nemcsak a társult falvakból (Darnózseli mellett Dunaremete és Kisbodak) érkeznek tanulók, hanem nyolc település gyerekeit oktatják itt.

Az iskola sikerét egyrészt a művészeti oktatásban látja Beke Lajosné intézményvezető, aki büszke arra, hogy vidéki tanintézményként a zeneiskola megkaphatta a kiváló minősítést. Jelenleg több mint ötven gyerek ismerkedik a négy képzett zenetanár segítségével a zongora, a furulya és a népi hangszerek rejtelmeivel. A művészeti nevelés mellett a történelem, honismeret, angol és német nyelv, informatika, valamint a környezet- és egészségvédelmi szakkörök keretében bővíthetik a tanórákon kívül ismereteiket.

A technikateremben ma még kézműves-foglalkozást tartanak a diákoknak, később itt természettudományi előadót alakítanak ki. Fotó: Mészely Réka

A zeneiskola kiváló minősítése mellett a pedagógusok teljesítménymotivációs alapjára benyújtott pályázatán is jól szerepelt az iskola. Érdekesség, hogy a megyében öt önkormányzati intézmény kapott minősítést, s ebből egyik Darnózseli. Az itt elnyert kétmillió forintos összeggel a pedagógusokat jutalmazták.

Az intézményvezető hozzátette: „Bízunk abban, hogy iskolabővítési pályázatunk nyerni fog." Ennek keretében a Fő út irányában, a park egy részén tantermeket építenének, olyan hiányzó helyiségeket, mint például az orvosi szoba. Az informatikaterem is túl szűknek bizonyul, akárcsak az ebédlő, ahol csupán harminchat diáknak tudnak egyszerre helyet adni. A mostani technikaterem például természettudományi előadóteremmé alakulna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak a járdaépítőknek lesz ingyenes a hulladéklerakás

A településen már a kilencvenes évek közepétől működik a hulladékudvar, ahol lehetőség nyílik a… Tovább olvasom