Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 23°C Még több cikk.

Tizennégymillió forintot nyertek pályázaton

Az 1960-as évekbeli építése óta csak apróbb javításokon átesett művelődési házat pályázati támogatással újítják fel. Bedő Csaba polgármester szerint a későbbiekben újra élettel töltenék meg az ingatlant.
A karbantartáson és kisebb átalakításokon túl több mint másfél évszázad után korszerűsítik a mosonszentmiklósi művelődési házat. A több mint 14 millió forintos beruházáshoz a Mosonszentmiklósi Fúvós Egyesület kapott százszázalékos pályázati támogatást.

– A helyi fúvószenekar közösen az önkormányzattal még 2012 őszén pályázott az 1960–1961-ben épült művelődési ház felújítására. Tavaly nyert a projekt támogatást. A múlt év végére az összes ablakot kicseréltük kétmillió forintból. A legtöbb helyen még az eredeti nyílászárók voltak beépítve, így mondanom sem kell, hogy milyen költségekkel járt az épület kifűtése – vezet körbe az egykor szebb időket is megélt épületben Bedő Csaba polgármester, aki szerint a ’60-as években itt működött a környék legnépszerűbb ifjúsági klubja, az Iker Klub. Az ingatlan fénykorában táncháznak, nótaesteknek, diszkóversenyeknek adott otthont, sőt, a moziteremben még szélesvásznú filmeket is vetítettek. De működött itt vegyes kórus és csillagászati szakkör is.

Bedő Csaba: A helyi könyvtár a művelődési házból – melyet javában újítanak – átköltözik a márciusban nyíló Civilek Házába.
Bedő Csaba: A helyi könyvtár a művelődési házból – melyet javában újítanak – átköltözik a márciusban nyíló Civilek Házába.

Az utóbbi időben kissé mostoha sorsra jutott a művelődési ház, mely a mostani felújításáig a könyvtárat fogadta be, illetve itt tartotta próbáit a fúvószenekar, és a nyugdíjasklub tagjai is itt találkoztak. A falu rendezvényeinek többsége kényszerből a néhány éve épült új iskolában kapott helyet. Ám a korszerűsítést követően ismét visszahoznák ide rendezvényeiket.

– A felújítás miatt a napokban bezártuk a könyvtárat, melyet a helyiek március közepétől látogathatnak újból. Akkor viszont már az új helyen, a régi iskola épületében létrehozott Civilek Házában. A művelődési házban így felszabaduló termet a fúvósok kapják majd meg, egy helyiséget pedig a nemrég alakult nyugdíjas-egyesületnek szánunk – számolt be a tervekről a faluvezető.

Bedő Csaba hozzátette: a művelődési ház renoválásával – a vizesblokkok felújításával, festéssel, új padlóburkolat letételével, a nagyterem parkettájának csiszolásával és festésével – várhatóan az év első felében végeznek, így azt követően ismét a helyi művelődés szolgálatába állítják az épületet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

E.ON: nem érkezett bejelentés

„Mi az oka annak, hogy Hegyeshalomban öt éve nincs a Szigethy Attila téren közvilágítás?" -… Tovább olvasom