Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Telt ház Mosonmagyaróvár bölcsődéiben

Idéntől a szülők az eddigiektől eltérően nem folyamatosan, hanem április 27–28-án írathatják be gyermekeiket a mosonmagyaróvári bölcsődékbe. Már most is telt ház van.
Sok az újdonság törvényi változások miatt is a hazai bölcsődékben. Ezekről Boczné Németh Tímeát, a Mosonmagyaróvári Egyesített Bölcsődék Intézmény vezetőjét kérdeztük.

– Ez év januárjától a bölcsődékben a beíratott gyermekek száma nem haladhatja meg a működési engedélyben előírt férőhelyek számát. Ez nálunk azt jelenti, hogy 252 kicsit fogadhatunk, azaz mindhárom telephelyünkön 84-et. Egyébként valamennyi mosonmagyaróvári bölcsőde telt házzal működik. Főként a Mofém-telepin nagy a nyomás, hiszen annak közelében található a legtöbb új lakótelep. Itt meg kell jegyeznem, hogy az óvodákkal ellentétben a mi intézményünknél nincs körzetesítés – hangsúlyozza az intézményvezető.

Szintén újdonság idén a bölcsődék életében a nevelési év fogalma (amit eddig csak az óvodákban használtak). Ez szeptember elsejétől augusztus 31-ig tart. Jelentős változás ehhez kapcsolódóan, hogy eddig a kisgyerekes szülők folyamatosan írathatták be az apróságokat. Ettől az évtől viszont központi beíratás lesz.

A Micimackó Bölcsődében, ahogy a többi telephelyen is, telt ház van. Felvételünkön a legapróbb bölcsisek láthatók.
A Micimackó Bölcsődében, ahogy a többi telephelyen is, telt ház van. Felvételünkön a legapróbb bölcsisek láthatók.

– A központi beíratással kiszámíthatóvá válik a rendszer. Tehát április 27-én és 28-án reggel 8 órától délután 4 óráig a Rév u. 3. szám alatt lesz a beiratkozás. Javasoljuk a családoknak, hogy látogassanak el a telephelyeinkre, ahol a bölcsődevezetők körbevezetik az érdeklődőket – emelte ki Boczné Németh Tímea.

A néhány hónapja megválasztott új vezető szerint a gyed-extra bevezetésével érezhetően emelkedett az érdeklődés az intézmény iránt. Szintén változás, hogy míg eddig a bölcsisek jellemzően kétévesek voltak, mostanra egyre több lesz az 1 évesek száma.

– Ezért szülőcsoportos foglalkozásokat is indítottunk, mellyel célunk a kisgyermekek intézménybe való beszoktatásának megkönnyítése. A foglalkozások nyitottak minden érdeklődő számára – tette hozzá az intézményvezető.

Gyermekfelügyelet
Azok a szülők, akik nem kívánják heti öt napon bölcsődébe járatni gyermeküket, ideiglenesen is kérhetnek felügyeletet heti egy-két napra vagy néhány órára az intézménytől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A zebrán is veszélyben

Nagyobb odafigyelésre inti a rendőrség az autósokat, gyalogosokat. Ezzel talán megelőzhetők lennének az olyan balesetek, ami a minap is történt Mosonmagyaróváron. Tovább olvasom