Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Tavasztól nem kell félniük a gyalogosoknak

Mosonszolnokon a gyárak térségében a műszakváltásokkor balesetveszélyes helyzetek alakulnak ki nap mint nap. Tavaszra változtathatnak.

A 86-os főútról lekanyarodva a „négy kilométeres" bekötőn keresztül Mosonszolnokra érkezünk. A település-névtábla után jobbra egy buszmegálló, balra pedig több gyár fogad minket.

A műszakváltásokkor sokan kelnek át az úttesten, a buszok takarásából is kilépve. Mindez balesetveszélyes. Közlekedési lámpa, gyalogos-átkelőhely vagy a járműforgalmat lassító eszköz sem készteti a faluba érkezőket a megállásra. Így ők a megengedett 50 kilométer óránkénti sebességgel haladnának.

Érdeklődésünkre a Magyar Közút Nonprofit Zrt. tudatta: az önkormányzat terveztette meg az autóbusz-megállók bővítését és a gyalogosmozgások rendezett kialakítását. Ez nem tartalmazott gyalogos-átkelőhelyet, mivel a gyalogos közlekedés nem állandó itt. A Nemzeti Közlekedési Hatóságnak kell engedélyeznie a zebra létesítését. Ennek feltétele a járdakapcsolat és a kiemelt közvilágítás, ami már biztosított. Ám a hatóság szerint nem rajtuk múlik az átkelő létrehozása.

Török Sándor, Mosonszolnok polgármestere szerint a falu már több ötletet is számba vett e probléma megoldására. Volt szó arról, hogy lebontják a községtáblánál lévő buszmegállót, s így a buszok az úttest másik oldalán tennék le az utasaikat. Arra is gondoltak, hogy figyelemfelkeltő alakokat festenek az úttestre. Eddig egyikhez sem fogtak hozzá. „Az engedélyezési eljárás elakadása miatt a beruházás megvalósítása késik" – nyilatkozta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A polgármester azt mondta, tavasszal kezdődnek a munkálatok a területen.

Olvasóink írták

 • 1. miracle 2013. október 21. 19:32
  „Tipikus magyar történet.
  A gyalogosok szabálytalanul kelnek át (busztakarásból).
  Az NKH hülyeségeket ír elő, mert az a rohadt járda, fontosabb, mint hogy hány embert gázolnak le. Aztán mikor kiderül, hogy van, akkor meg mégse tudják, mibe kössenek bele.
  A falu inkább lerombolná a buszmegállót a francba azon az oldalon, ha már másképp nem megy.
  Aztán inkább mindenki hagyja az egészet, tavaszig már csak 1-2 nap, nem érdemes addig belefogni ilyen bonyolult dologba, a busz is csak 500-600 alkalommal jön addig.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamion borult árokba az autópályán

Kamion futott az árokba az M1-es autópályán, az országhatár felé vezető szakaszon. A forgalom egy… Tovább olvasom