Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Táblabizottság a nyelvhelyességért

A köztéri táblák nyelvhelyességét ellenőrizendő szakértői csoportot hoznak létre Mosonmagyaróváron.
Többek közt a Kisalföld írása nyomán („Hadilábon az anyanyelvvel", Kisalföld, 2011. augusztus 18.) – tudatta Nagy István polgármester közleményben.

„Az utóbbi időben több észrevétel érkezett a közterületeken elhelyezett emléktáblák helyesírásával kapcsolatosan. Polgármesterként szükségét érzem annak, hogy fölkérjek egy szakemberekből álló csoportot, hogy rövid időn belül vizsgálják meg nyelvhelyességi szempontból a táblák feliratait. Erre a feladatra Böröndi Lajost, Csicsai Ferencet, Tuba Lászlót és Vida Istvánt kérem fel. Természetesen történelmi emléktábláinkat ez nem érinti, ám a friss tábláink hibáit javítani kell. Javaslom továbbá az önkormányzat képviselő-testületének, hogy fogadjon el határozatot arról, hogy aki ezután emlékjelet, táblát kíván állítani Mosonmagyaróváron, annak szövegét helyesírási és nyelvhelyességi szempontból jóvá kell hagyatnia az említett bizottsággal. E feladat koordinálásával a polgármesteri hivatal szervezési osztályát bízom meg" – közölte.

Olvasóink írták

 • 6. pamutzokni 2011. augusztus 26. 10:12
  „Bizottságokat azért hoznak létre, hogy legyen egy kis plusz mani a zsebben. Ugyanis évente kiraknak vagy 2 táblát, viszont a bizottsági tagok egész évben kapnak ezért pénzt.”
 • 5. kovpal 2011. augusztus 25. 22:36
  „1.Az említett augusztus 18.-i cikkben, a képen nem emléktáblák vannak.
  2.A helyesírást meg kell tanítani, ÉS meg kell tanulni.
  3.Javaslom, hogy szakértői csoportot hozzanak létre, azért, hogy felülvizsgálják az ünnepnapokon kihelyezett zászlóinkat. Indokom: augusztus 20.-án a Szent István király szobornál zöld-fehér-piros zászló lobogott.
  De ha rám hallgatnak elég ha a szervezők átnézik a zászlókat, és ez nem kerül pénzbe.
  Talán a feliratokat is elég lenne, ha a bolt olyan dolgozója írná, aki tud helyesen írni, de ha mégsem biztos a dolgában vegye meg A Magyar Helyesírás Szabályai című könyvet, vagy nézze meg a neten. Így kéne ám spórolni tisztelt Önkormányzat, és akkor a szervezési osztálynak sem kéne koordinálni........”
 • 4. Tmoha 2011. augusztus 25. 21:15
  „Úgy látszik, kevés a magyar nyelvet okító pedagógus a városban, hogy újabb bizottság kell! Vagy más célkitűzés is megvalósul a bizottságosdival?”
 • 3. Beex 2011. augusztus 25. 15:49
  „"aki ezután emlékjelet, táblát kíván állítani Mosonmagyaróváron, annak szövegét helyesírási és nyelvhelyességi szempontból jóvá kell hagyatnia az említett bizottsággal"
  Szóval cenzúra. :)
  Gondolom minden táblát állítónak megér majd pár tízezret.. :D”
 • 2. Buszozó 2011. augusztus 25. 11:57
  „Schmitt- magyar szótár lesz a bizottságnál? Mert ha nem akkor gyorsan igényelni kell egyet. :) De ha már úgyis a táblákat figyelik, akkor nem lehetne, hogy ellenőrizzék a közlekedési és útjelző táblákat is. Gondolok itt például a 30-as kint felejtett táblákra?”
 • 1. Madarász 2011. augusztus 25. 10:40
  „Csak nem a köztársasági elnök fogalmazta a táblákat?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hűsítőkapuk és ivókutak a kánikulában

A hőségriadó idején párásítókapuk, ivókutak által enyhíthetik a kánikula tüneteit a mosonmagyaróvári… Tovább olvasom