Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Szövetkezeti üzletrészek: lesz, de mennyi?

Dunaszigeten üzletrészügyben egyelőre nem csillapodnak a kedélyek. Miután hosszas huzavona és jó néhány kormányhatározat után eldőlt, hogy idén május 31-ig felszámolás vagy csődeljárás alatt álló szövetkezetek üzletrészeit is megvásárolja az állam, most az összeg nagyságáról folyik vita a községben.

Az érintett üzletrészesek egy része ugyanis érthetetlen módon a ’ 92-es vagyonnevesítéskor három különböző dokumentumot is kapott. A felszámolóbiztos azonban a rendelkezésére bocsátott üzletrész-nyilvántartó könyv alapján állapította meg a kifizetendő összeget. Ez azonban az esetek túlnyomó többségében több tízezer forinttal kevesebb, mint amennyire – a téesztől kapott papírok alapján – az igénylést benyújtották a dunaszigetiek.

Újváry Zoltán, a Válságmenedzser Kft. felszámolóbiztosa elmondta: neki csak egyféle dokumentum van a kezében, s ezt tekinti mérvadónak. Ez alapján állapította meg az üzletrészek értékét. A nála lévő iratokat vette át a szövetkezettől a felszámolás megkezdésekor, ennek alapján tette meg a vételi ajánlatot. Nem érti, hogyan adhatott ki egy évben három különböző papírt a téesz, köztük olyanokat, melyek egy részén sem aláírás, sem pecsét nem szerepel. Ez okozza a félreértéseket, az ilyen irat semmiképp nem tekinthető hivatalosnak.
A további eljárás során a felszámolóbiztos által visszaküldött vételi ajánlatok alapján kötheti meg a megyei földművelésügyi hivatal az érintettekkel a szerződéseket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sport és szórakozás

A Szigetközben, így Darnózselin is akadnak szép számmal lótulajdonosok, akik évek óta rendszeres… Tovább olvasom