Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Szomorú búcsú a Bartóktól

Az önkormányzat név megszüntető döntése, s lapunk írása nyomán („Végleg eltűnik a Bartók Mosonból”, Kisalföld, 2011. október 29.) Varga Józsefné, a volt Bartók Béla Általános Iskola nyugalmazott igazgatója az alábbi sajtóközlemény közzétételét kérte:
„Szomorúan, de az indokokat elfogadva olvastam a Kisalföldben a volt iskolánkról szóló cikket. Úgy hiszem, egy elismert, sok sikert megélt intézmény emléke tűnik el végleg a város oktatási, kulturális életéből. Vigasznak érzem, hogy a véső és kalapács által eltüntetett betűk helyénél mélyebb az a nyom, ami volt tanítványaink tudásában, s főleg lelkében kitörülhetetlenül megmarad.

Iskolánk az oktatás mellett sokat tett a mindennél fontosabb (s ma már erősen mellőzött) művészeti nevelésért. Azért, hogy tanulóink az ismeretek mellett meglássák, megérezzék a zene, a közös éneklés durvaságon, gonoszságon felül álló közösségformáló, nemesítő erejét.

Kívánom, hogy az utódintézmények sok olyan becsületes, értékes emberrel gazdagítsák társadalmunkat, amilyenné a Bartók-iskola tanítványai váltak.”

Olvasóink írták

  • 1. Japo 2011. november 04. 06:58
    „Hát ez szép! Másoljuk a tótokat?
    http://www.hirek.sk/oktatas/20111102131049/Daciara-romanositottak-az-Arany-Janos-gimnazium-nevet.html
    Vagy csak puszta véletlen ez az egybeesés?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszatérő csalások: sokba kerülhet az olcsó tüzelő

Számos trükkel verik át a gyanútlan vásárlókat az olcsó tüzelőt kínáló csalók. Sokszor a megrendelt mennyiségnél jóval kevesebbet, máskor silányabb minőségű, olcsóbb fát vagy szenet szállítanak ki. Tovább olvasom