Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Szinte változatlan képviselői vagyonok

Sem gazdagabb, sem szegényebb nem igazán lett a mosonmagyaróvári önkormányzati képviselők többsége.

Legalábbis ez derül ki a városatyák idei vagyonnyilatkozataiból.

Mosonmagyaróvár valamennyi önkormányzati képviselője az előírások szerint leadta vagyonnyilatkozatát. Amint évek óta mindig, ezúttal is áttekintettük a dokumentumokat: a tavalyihoz képest jelentősebb eltéréseket adjuk közre.

Dr. Árvay István (Fidesz) készpénzben 2 milliót takarított meg, korábbi 2,5 milliós pénzintézeti számlakövetelése viszont nem szerepel az idei vagyonnyilatkozatában. Dr. Baloghné Staár Katalin (Fidesz) anyagi helyzete nem változott az elmúlt év óta. Cseh András (Fidesz) tartozásai összességében 900 ezer forinttal csökkentek. Faddi Horváth Pál (Fidesz) vagyoni helyzete nem változott.

Ugyancsak a tavalyihoz hasonló dr. Kissné Németh Éva (MSZP) idei nyilatkozata. Kovács Gergely (MSZP) takarékbetétje 300 ezerrel csökkent. Kránitz László (Fidesz) vagyoni helyzete nem változott. Kránitz Péter (Nemzeti Fórum) tavalyi félmilliós takarékjegye a felére csökkent, míg az előzőleg bevallott 400 ezer forintos devizabetétje idén már nem szerepel a nyilatkozatában. Muráncsik László (Nemzeti Fórum) idei dokumentumában már nem szerepel a korábbi Opel Astra, bevallásában 80 ezer forint köztartozást tüntetett fel, banki hitele pedig 4 millió forintról 60 ezer euróra változott.

Dr. Nagy István (Fidesz) hatodrészben örökölt egy újfehértói lakóházat. Dr. Nagy Lajos (MSZP) vagyoni helyzete nem változott. Németh Sándor (független) 650 ezret gyűjtött össze takarékbetétben, banki tartozása pedig 600 ezerrel csökkent. Nyitrai József (Labe) örökség útján felerészben tulajdonosa lett egy mosonmagyaróvári teleknek, takarékbetétje pedig 2,16 millióról 2,82 millió forintra nőtt.

Dr. Pető Péter (Fidesz) a korábban négyötödös tulajdonban szereplő kustánszegi üdülőnek ma már teljes egészében tulajdonosa. Lexus RX 300 típusú autóját lecserélte egy Subaru Forester terepjáróra. Korábbi 6,7 milliós hitele 8,9 millióra nőtt. Pogány Éva (MVE) idei vagyonnyilatkozatában már nem szerepel egy mosonmagyaróvári lakóház, takarékbetétjét viszont 98 millióról 120 millióra gyarapította. Sári Gyöngyi (MSZP) vagyoni helyzete nem változott.

Szabó Miklós (független) bankszámláján 300 ezerrel növelte megtakarításait. Dr. Szalai Zsuzsanna (független) korábbi 5 milliós takarékbetétje és 4 milliós életbiztosítása már nem szerepel az idei bevallásában, ám vagyonnyilatkozata szerint kiegyenlítette 9 milliós tartozását. Szentkuti Károly (SZDSZ) takarékbetétben elhelyezett megtakarítása 400 ezerrel lett kevesebb. Dr. Szeredi Ádám (MVE) korábbi 17,2 milliós takarékbetétje 2,52 millióra csökkent, tavalyi 400 ezer forintnyi készpénzét pedig megduplázta.

Dr. Tóásó Gyula (MSZP) tartozása 1 millió forinttal csökkent. Török Katalin (Fidesz) vásárolt egy erdőt Mosonmagyaróvár külterületén, bankszámlán devizában elhelyezett megtakarítása 4,4 millióról 7 millió forintra nőtt. Vucsics Péter (MSZP) vagyoni helyzete nem változott.

Olvasóink írták

 • 9. Imcsi 2010. február 15. 09:44
  „@6
  Feleségemnek eddig még mindig sikerült! És nem azért, mert a feleségem!”
 • 8. tökmindegy 2010. február 11. 10:58
  „Én a "kenőpénz" rovatba beírt számokra lennék kíváncsi.”
 • 7. X-men 2010. február 11. 06:41
  „Nem kötekedni akarok, de a vállalkozók szemét ..... az adózás szempontjából, mert minden szart leírnak amit nem is a vállalkozáshoz vesznek. Mi alkalmazottak meg semmit sem írhatunk le. Ami a cikket illeti ez egy nagy hazugság, jól tükrözi ezt Ádámka nyilatkozata is.”
 • 6. Abrafax 2010. február 10. 13:21
  „@5
  Érdekes, de aki próbált már vállalkozóként kikérni nullás APEH-igazolást, az nem találja annak.”
 • 5. Imcsi 2010. február 10. 11:16
  „Azért az érdekes számomra, hogy egy önkormányzati képviselőnek köztartozása van!”
 • 4. agihk 2010. február 09. 18:52
  „tök mindegy mit irogatunk mi itt... senki sem akar az állam bácsinak jussot fizetni, ha nem muszály. Ezen fölösleges sopánkodni. Az adóbevallás csak egy papír (elektronikus formátum), amit kötelező leadni. Szerintem ennyi.”
 • 3. lackomacko 2010. február 09. 17:21
  „Van aki ezt elhiszi ??? Szerintem az rendezzen nekik gyűjtést.De én kimaradok belőle!!!”
 • 2. Hókuszpóka 2010. február 09. 14:25
  „Engem speciel érdekelne hogy kinek mennyit sikerült összelopkodnia, és azt gondolom nem vagyok vele egyedül. Ugyanakkor ezekből a vagyonnyilatkozatokból biztosan nem tudom meg a tutit, de lehet hogy jobb is. Szemfényvesztő, nagyotmondó banda egytől egyig...
  Természetesen kivételek mindig vannak.”
 • 1. agihk 2010. február 09. 11:04
  „"Sem gazdagabb, sem szegényebb nem igazán lett a mosonmagyaróvári önkormányzati képviselők többsége." - ez milyen magyar nyelv? örmény? inkább ezzel kéne foglalkozni, nem pedig a képviselők vagyonnyilatkozatával”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Polgármester lennék Mosonudvaron: két újabb jelölt lépett színre

Most már összesen öten aspirálnak Mosonudvar első polgármesteri székére, de csak egyetlen jelölt… Tovább olvasom