Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Szemüvegkeretek oroszlánszívvel

A brucki, mosonmagyaróvári és győri lionok közös munkájának eredménye: a valóban rászorulókhoz juthat az Ausztriából adományként kapott több száz szemüvegkeret.
Nemrégiben Gero Hans brucki lion azzal kereste meg mosonmagyaróvári kollégáját, dr. Hamar Pétert, hogy szívesen elhozná Magyarországra a Maria Anna Bastel osztrák cégtulajdonos által felajánlott különböző méretű, formájú fém-, valamint műanyag felnőtt-, illetve gyerek-szemüvegkereteket. A szándék megvalósításának feltétele az volt, hogy szakavatott személy kezébe kerüljön a 392 darab vadonatúj ráma és föl se merülhessen a továbbértékesítés gondolata. A Mosonmagyaróvári Lions Club közvetítésével így érkeztek meg a keretek az Első Győri Lions Club tagjaihoz.

– Praxisomban sokszor szembesülök a problémával, hogy a felírt szemüveg elkészíttetése gondot okoz a páciensnek. Ilyenkor mindig felmerül bennem, hogy mi lehet azokkal, akik el sem jutnak a rendelőig – tette föl a kérdést az összejövetelen elhangzott köszöntőjében dr. Kéry Klára.

Halbritterné dr. Raffai Judit, a győri karitatív szervezet soros elnöke a megyeszékhelyen az osztrák vendégek előtt tett ígéretet arra, hogy jó gazdái lesznek az akciónak. Elhivatottságuk bizonyságaként elmondta, fennállásuk 12 éve alatt már csaknem 40 millió forinttal támogatták a nehéz helyzetben lévőket. Az Egyesített Szociális Intézmény részéről Leszkovics Mátyásné azt tartotta fontosnak kiemelni, hogy a szervezők gondoltak az idős, olykor támasz nélkül élő emberekre is. Az általuk gondozott 234 lakó közül bizonyára többeknek jön majd jól ez a különleges lehetőség.

A Hajléktalanokat Segítő Szolgálat nevében Sütő Csaba így fogalmazott:
– Tapasztalatom szerint a hajléktalanok két dologban szenvednek rendkívüli hátrányt: az egyik a fogászati, a másik pedig a szemészeti ellátás, és mindkettő súlyosan hozzájárul a periférikus állapot fenntartásához. Ismereteink szerint a megyében hétszáz-hétszázötven emberről van szó.

A tervek szerint dr. Kéry szeptemberben találkozik a szociális otthon és a hajléktalanszálló lakóival. Addig is azon fáradozik, hogy lencséket szerezzen a majdani szemüvegekhez, illetve felkéri a környékbeli optikusokat, hogy működjenek közre az egyes darabok elkészítésében. A Lions klubok a fölöslegessé vált szemüvegek, illetve lencsék összegyűjtésére készülnek, hogy a fiókok mélyén kallódó okulárék bemérés és csiszolás után másokat szolgáljanak tovább. A találkozó résztvevői 2005-ben ismét összegyűlnek, hogy számot adjanak egymásnak és a közvéleménynek az akció eredményességéről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Költözik az Éltes

Kora ősszel újra át kell tekinteni Mosonmagyaróvár költségvetését, s akár korrekciókkal is meg kell… Tovább olvasom