Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 8°C Még több cikk.

Százmillió forintos Volvo-beruházás

Lébény - Jövő év elején nyílhat meg az ipari parkban az új Volvo haszonjármű-márkaszerviz, melynek 1,5 hektáros területén a múlt héten elkezdték az örökségvédelmi feltárásokat.
– Az autópálya és Győr közelsége, valamint az ipari park megléte jó érvnek bizonyult, hogy itt alakítsunk ki egy haszonjármű-márkaszervizt – tájékoztatta a Kisalföldet Kiss Attila, a Volvo Hungária Kft. hálózati fejlesztésvezetője, aki elmondta: a körülbelül százmillió forintos beruházás jövő év elejére „érhet" be, ekkor indulhat meg itt az élet.
Kezdetben ugyan kevesebb, a végső cél szerint huszonöt alkalmazottnak biztosítanak munkalehetőséget, elsősorban a szervizelés területén.
A telep a régió fuvarozói mellett az európai átmenő forgalom kiszolgálását célozza meg.

Megkezdődött az örökségvédelmi feltárás a területen, a jövő év elejére megépülhet a haszonjárműszerviz.Fotó: Mészely Réka
Megkezdődött az örökségvédelmi feltárás a területen, a jövő év elejére megépülhet a haszonjárműszerviz.Fotó: Mészely Réka


A tervek szerint a későbbiekben a tehergépkocsik javítása mellett azok értékesítésére is lehetőség nyílik.

Egyéves előkészítő munka után, a hét elején az ipari park még eddig szabad, másfél hektáros területén elkezdték az örökségvédelmi feltárást. Amint azt Kovács Gábor polgármestertől lapunk megtudta, jelenleg a humuszolási munka folyik, melyet egy helyi vállalkozó végez Takács Károly régész szakmai felügyelete alatt. A szakemberek őskori és Árpád-kori leletekre számítanak. Ezt azzal indokolják, hogy a korábbi feltárásokkor is kerültek elő tárgyak a fenti időszakból, ezeket a Hansági Múzeumban őrzik. A nagyközség az új munkahelyek mellett jelentős összeggel gazdagodhat a cégtől befolyt iparűzési adóból.

Olvasóink írták

 • 3. Egyenes beszédű 2008. augusztus 01. 13:57
  „Kedves Pál!
  Nem szabad elfeledkezni arról az apró tényről, hogy amit Jancsika nem tanult meg az János sohasem fogja! (Szemlélet, beállítottság, értékrend...stb.)”
 • 2. Pál 2008. augusztus 01. 13:53
  „Mosonmagyaróvár példát vehetne Lébényről, mellesleg Kunszigetről és Mosonszolnokról is! Az a dinamizmus, ahogy az ÖNKORMÁNYZATI vezetés a nevezett településeken segíti és folyamatosan kíséri a vállalkozásokat példaértékű!! Az egész önkormányzati apparátus (a fenti településeken) egy irányba húz és ez nagyszerű dolog.
  GRATULA”
 • 1. egy olvasó 2008. július 30. 14:03
  „Ennyit jelent egy jó közlekedési utvonal.Próbálna Győrböl
  Sopron felé terjeszkedni a cég!Nálunk is van ipari park
  szétesne a Volvó mire hozzánk érne.Lébényieknek sok sikert!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több milliót zsarolt ki a vállalkozótól

Mosonmagyaróvár - Közel egy éven át több millió forintot zsarolt ki egy mosonmagyaróvári fiatalember… Tovább olvasom