Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Sport és szórakozás

A Szigetközben, így Darnózselin is akadnak szép számmal lótulajdonosok, akik évek óta rendszeres résztvevői a falunapoknak, s egyéb ünnepnapok forgatagát is színesebbé teszik felvonulásukkal. Az ilyen események mindig jó hangulatúak, s örömöt szereznek kicsiknek-nagyoknak egyaránt.

Makkos Balázs Lord nyergében.
Május elsejei bemutatójuk is nagy közönségsikert aratott. Ezen felbuzdulva, sokak biztatására a helyi lovasgazdák, köztük Szőke Pál, úgy gondolták, érdemes lenne egyesületbe tömörülniük. Így jobban ki tudnák saját sportolási és szórakozási igényeiket elégíteni, és segíthetnék a szigetközi turizmusban rejlő lehetőségek kiaknázását is.
Ehhez partnerük lett Tamás Lőrincné, Darnózseli polgármestere, segítve az egyesület megalakulását. A jövendő egyesület tagjai spontán módon már évek óta együttműködnek, de távolabbi céljaik közt szerepel kezdők és haladók, gyerekek és felnőttek számára rendszeres lovasoktatás, a vállalkozó kedvűek számára pedig versenyek rendezése, lovastúrák indítása.
A községben e célok teljesítéséhez megvannak az adottságok, a többi már csak kitartás kérdése. Tervezik az eddig is meglévő kapcsolatok szorosabbá tételét a környező települések hasonló lovasklubjaival.
A lovasklubbá alakulás első hivatalos aktusa a napokban már meg is történt Darnózselin a Szőke-portán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bemutatkozott a Gyereház

A Nyitott falvak, porták című rendezvénysorozat keretében mutatkozott be pénteken a bezenyei… Tovább olvasom