Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 12°C | 24°C Még több cikk.

Sorrendet kaptak a projektek

Mosonmagyaróvár - A fertőrákosi Barlangszínház-kőfejtő az első, a mosonmagyaróvári Futura turisztikai hasznosítása a második helyet kapta a támogatásra javasolt projektek rangsorában a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács tegnapi ülésén.
„Mosonmagyaróvár több döntést igénylő kérdésben is érdekelt volt, ezért tartottuk itt az ülést" – kezdte a tegnapi sajtótájékoztatót Balogh József, a tanács elnöke. Az ülésen kiemelt figyelmet kaptak a Nyugat-dunántúli Operatív Program 2009–2010-es akciótervében nevesítésre javasolt turisztikai projektek. A tanács elé kerülő öt pályázat között támogató javaslati sorrendet is felállítottak. Balogh szerint mindegyik projekt előkészítése megfelelő, s ezek forrásigénye összesen 6,5 milliárd forint. Sopron 1,01 milliárdos pályázatát tették az első helyre, mely a fertőrákosi Barlangszínház-kőfejtő értékmegőrző és értéknövelő turisztikai fejlesztését célozta meg. Ezután a mosonmagyaróvári önkormányzat projektje következik: támogatás esetén a Futurára, az egykori mosoni gabonaraktár turisztikai hasznosítására 1,327 milliárd forint juthat. A ranglista szerint ezután a körmendi várkastély megújítása, majd a Helikon Kht. Festetics-örökségének bemutatása jön; a sárvári gyógyfürdő bővítését külön kezelték. Az elnök szerint a sorrend jól tükrözi az egyes projektek gondjainak rendezettségét. Szabó Miklós mosonmagyaróvári polgármester úgy látja: jól előkészített a Futura-beruházás, s nagy előnyt jelent, hogy itt a tulajdonviszonyok is tisztázottak. Megköszönte a fejlesztési tanácsnak a támogatást a Mowinpark ügyében.

Az ülésen egyhangúlag elfogadták a Szigetközi Természetvédelmi Egyesület dunai hullámtéri rehabilitációs javaslatát. Kezdeményezték: a magyar kormány az érintett önkormányzatokkal és civil szervezetekkel kezdjen szakmai tárgyalásokat a szigetközi és a csallóközi közös szakasz rehabilitációjáról. Javasolták, hogy tárgyalások kezdődjenek a magyar–szlovák határvízi bizottság keretében a Szite-tervről. Tóth Tiborné dr. országgyűlési képviselő elmondta: e támogatás a két, összesen 11 milliárdos térségi nagyprojektet is segíti. Hozzátette: a környezetvédelmi miniszter májusban egy Szigetköz-fórum okán a Lajta partjára látogat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki lesz a harmadik erő?

Mosonmagyaróvár - A Szabad Demokraták Szövetsége (SZDSZ) „Egy a magyar!" címmel indított… Tovább olvasom