Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Sikkasztó autószerelő

Többrendbeli sikkasztás, csalás, zártörés és jármű önkényes elvétele miatt ítélt el a mosonmagyaróvári bíróság egy autószerelőt. A mosonmagyaróvári ifj. R. I. 28 éves fiatalember képesítés nélkül édesapja autószerelő műhelyében dolgozott, majd 2000 júliusától önállóan folytatta ezt a tevékenységet.
Illusztráció
A vádlott anyagi helyzete apja orvosi kezelése következtében megrendült, így a költségek fedezésére különböző bűncselekményeket követett el. R. I. rendszeres haszonszerzésre törekedett, amikor több olyan sértettől, akik autójavítás céljából fordultak hozzá, a javításra váró kocsikat átvette, azonban a munkákat nem végezte el és az előlegként felvett összegeket sem fizette vissza. Ugyanezt tette, amikor műszaki vizsgára vette át a járműveket, valamint a költségekre szánt összegeket.

A munkát azonban nem végezte el, a pénzt pedig elköltötte. A fiatalembert a bíróság tizenegyrendbeli sikkasztás és hatrendbeli csalás bűntettében, sikkasztás és háromrendbeli csalás vétségében, jármű önkényes elvételének bűntettében és hatrendbeli zártörés vétségében találta bűnösnek s tíz hónap börtönre, két év próba időre felfüggesztve, és nyolcvan ezer forint pénzbüntetésre ítélte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félnek az eltévedt golyóktól

A mosonmagyaróvári Barátság utcai lőtér falai nem nyújtottak teljes biztonságot a lövedékek ellen.… Tovább olvasom