Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Rendszám nélkül motoroztak

Két motoros is lebukott a hétvégén Mosonmagyaróváron, akik rendszám nélkül közlekedtek járművükkel. Egyikük még a rendőrök elől is megpróbált elmenekülni.

Az idén korábban jött meleg idő már hetekkel ezelőtt az utakra csábította a motorosokat is. Sokan közülük azonban – nem tanulva a számos, gyakran halálos kimenetelű motorosbalesetből – a közlekedési szabályokat semmibe véve száguldoznak és mutatnak be életveszélyes produkciókat városszerte. A renitens motorosok mutatványait a rendőrök sem hagyják szó nélkül.

Az elmúlt hétvégén két motoros is úgy gondolta Mosonmagyaróváron, hogy rájuk kevésbé vonatkoznak a szabályok, mint másokra.
A rendőrök viszont másképp gondolták.

Egy rendszám nélküli nagymotornak számító kétkerekűre lettek figyelmesek a járőrök, ezért ellenőrizni akarták. A járőrautóval a motoros mellé állva jeleztek neki, hogy álljon meg. Ám a fiatalember gázt adott és megpróbált elmenekülni. Rövid üldözést követően azonban a Halászi úton sikerült megállítaniuk. Kiderült, hogy a motoros vezetői engedéllyel nem rendelkezik, a vélhetően külföldről származó motorhoz pedig nincs rendszám és biztosítást sem kötöttek rá. A járőrök a levéli férfi ellen szabálysértési feljelentést tettek.

Egy másik rendszám nélküli nagymotorra is felfigyeltek a járőrök a hétvégén. A járművön a rendszám helyén egy, az ülés alól kilógó, vízszintesen álló fémlemez volt csak. A rendőrök ellenőrizték a motorost. Kiderült, hogy az egyébként 600 köbcentiméteres járművön az alig látszó fémlemezre filctollal rajzolták fel a rendszámot. A motoros elmondta, hogy korábban elvesztette a rendszámot és ezért rajzolt egy másikat ideiglenesen. Kiderült azonban, hogy az új rendszámtáblát már megkapta a tulajdonos, ám egyelőre ismeretlen okból még nem szerelte fel. A rendőrség szabálysértési eljárást indított a férfi ellen, valamint vizsgálják, hogy történt-e egyedi azonosítójel-meghamisítás.

Méhes Ákos

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A rock and rolltól a hiphopig

Telt ház előtt léptek színpadra a hétvégén az V. Flesch Táncfesztivál döntőjének versenyzői. Az elődöntőre jelentkező közel hatvan csapatból harminckilenc mérhette össze tudását a verseny második fordulójában, vendégként győriek, dunaszigetiek és kimleiek. Tovább olvasom