Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Régi-új vezetők az iskolákban Mosonmagyaróváron

A mosonmagyaróvári tankerülethez tartozó huszonkét intézményben a napokban több új vezetőt neveztek ki. A Bolyainak és a Hallernek még nincs végleges vezetője.

Mintegy hatezer-hatszáz tanuló kezdi meg az új tanévet a mosonmagyaróvári tankerülethez tartozó tizenkilenc iskolában. A huszonkét intézményt (ebből 19 iskola, 2 zeneiskola és 1 kollégium) vezető Resch Erzsébet tankerületi igazgató elmondta: egy iskola átszervezésére volt szükség. A Kimle, Ásványráró Közoktatási Intézmény szétválásával két külön tanoda alakult. Így jött létre a Kimlei Nemzetiségi Általános Iskola Kimlén és a Somogyi József Általános Iskola Ásványrárón.

Resch Erzsébet tankerületi igazgató és Pósfai Pálma, a tankerület munkatársa.
Resch Erzsébet tankerületi igazgató és Pósfai Pálma, a tankerület munkatársa.


Hoffmann Rózsa államtitkár július 31-én döntött több intézményvezető kinevezéséről a tankerületben is. Mosonmagyaróváron továbbra is Vargáné Éder Etelka vezeti az Éltes-iskolát, Horváth Éva a Kossuth-gimnáziumot, Gálos Jánosné az Ujhelyi-, dr. Makk Zoltán a Móra-iskolát igazgatja.

Farkas Mihály a Mosonyi-zeneiskola, Simon Zsuzsanna a Gulyás Lajos Kollégium régi-új vezetője. A „Mosonmagyaróvár kiváló tanára" kitüntetést idén kiérdemelt Márkusné Hardi Gabriella augusztustól tölti be a vezetői állást a Fekete-iskolában. A járásban még Czang Györgyné a mosonszolnoki és Farkas János a rajkai iskolában kezdi meg újabb ötéves vezetői tevékenységét.

Azon kérdésünkre, hogy a Bolyai- és Haller-iskolák intézményvezetői állásáról (mindkettőre egy-egy pályázatot nyújtottak be) mikor születik döntés, Resch Erzsébet elmondta, ezt a két pályázatot a győri tankerület írta ki, és szeptember 16-án lesz nyilvános a határozat.

Rausch Renáta lányai, Vanessza és Petra készen állnak az iskolakezdésre. Másodikasok lesznek a mosonmagyaróvári Mórában.
Rausch Renáta lányai, Vanessza és Petra készen állnak az iskolakezdésre. Másodikasok lesznek a mosonmagyaróvári Mórában.


– Hétszázhetven diák kezdi meg az első osztályt a mosonmagyaróvári tankerületben. Mosonmagyaróváron tizenöt osztály indul, azaz kettővel több, mint tavaly. 2011 óta téma, hogy magas az óvodák létszáma, mely mára az iskolákban is érezteti hatását.

Továbbá a tankötelezettség dátuma is változott idén: korábban a hatodik évüket május 31-ig betöltött gyermekeket kellett iskolába íratni, mára ez az időpont augusztus 31-re módosult – tudatta Pósfai Pálma, a tankerület munkatársa. Így a Bolyaiban és a Mórában indul plusz egy-egy első osztály. Utóbbiban hosszú évek óta először négy első osztály lesz.

Újdonság még az idei tanévben, hogy az általános iskolásoknak kötelező 16 óráig az iskolában maradniuk. Ez alól a szülők kérhetnek felmentést.

Olvasóink írták

 • 7. amivarosunk 2013. szeptember 09. 06:01
  „5. abszurdisztán: Amit a Bolyai Iskolában az igazgatóhelyettesekkel műveltek, az egyenesen tragikomikus.

  Tudsz is valamit vagy csak vetítesz? Halljuk, mit műveltek a helyettesekkel?”
 • 6. justitia18 2013. szeptember 07. 11:46
  „Kedves 4 !

  "Freg elvtárs" kicsit paranoiás emberke, a városháza egyik fontos politikai munkatársa, aki a szocialista rendszerben MSZMP tag volt, most meg szembe köpi az a rendszert, ami diplomát, munkát, kenyeret adott a kezébe...
  Amúgy meg semmire nem vitte, ezért rendkívül irigy és kártékony Freg. Soha, sehol sem vállalja az arcát, csak mindenkit becsmérel, főleg azokat, akik objektívan, valósan látják az ország totális gazdasági csődjét, morális züllését, szétesését. Nem akarja látni, hogy a volt "mszmp-s" fiúk - akiket szintén a szoc. rendszer taníttatott ki - és hordájuk szétlopják és gazdasági csődbe viszik az országot...”
 • 5. abszurdisztán 2013. szeptember 07. 11:45
  „Amit a Bolyai Iskolában az igazgatóhelyettesekkel műveltek, az egyenesen tragikomikus.”
 • 4. WeiseÖdenburg 2013. szeptember 06. 10:10
  „3. justitia18 2013.09.05. 20:06
  Azt áruld el nekem,hogy kedvenced a" freg",hova tartozik,mert szélső jobb jelzővel illeti ha valaki nem jól szól,de már szocizott is.Betegsége oké,de ennyire?”
 • 3. justitia18 2013. szeptember 05. 20:06
  „Éljen a pedagógusok fideszes béremelése !

  A havi kb. bruttó 80.000.-Ft túlmunka, túlóra, helyettesítés, pótlék, stb. kifizetése ugrik, helyette kapnak bruttó 60.000.-Ft béremelést...az véleményem szerint 20.000.-Ft FIZETÉS CSÖKKENÉS...Elég jól hazudik a Fidesz....
  No de majd októberben meglátjuk, úgy, mint a további rezsicsökkentést...”
 • 2. WeiseÖdenburg 2013. szeptember 01. 15:04
  „Szigorú tekintete van: Resch Erzsébet tankerületi igazgató !”
 • 1. Csiripiszli 2013. szeptember 01. 13:17
  „Ha kötelező 16 óráig az iskolai foglalkozás, akkor mi az amivel felmenthető alóla a gyerek????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Osztrákoktól loptak gázolajat a mosonmagyaróvári fiatalok

A három tagú banda Andauból lopott 140 liter üzemanyagot. Tovább olvasom