Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Philadelphiai hajóbaleset: emlékek a tragédia évfordulóján

A napokban érkezett Magyarországra Rónai Péter New York-i magyar ügyvéd, az elhunyt fiatalok családjának jogi képviselője.
- Találkoztam már Dóra és Szabolcs szüleivel. Július 7-én együtt látogatunk ki a temetőbe, vasárnap a templomban veszünk részt a megemlékezésen - mondta a Kisalföld érdeklődésére.

A szülők - akik egyedüli gyermeküket veszítették a tragédia során - a jogi procedúra során szeretnék megtudni az igazságot Dóra és Szabolcs haláláról, hogy miért következett be a baleset, mely elvette tőlük szerettüket.

Rónai Péter a baleset körülményeit boncolgatva elmondta: sok tényező játszott közre a két emberéletet követelő tragédiában.

- Amint a vizsgálatok bizonyítják az uszályhajó kapitánya hazudott arról, hogy a vezetői fülkében tartózkodott. Huszonegy telefonhívást bonyolított és internetezett is a baleset előtt, elmondása szerint a fia életveszélyben volt. Ki kell azonban mondanunk, hogy amennyiben a kacsahajó működik, a tragédia nem következhetett volna be. A kétéltű hajókat hibásan alakították ki, túl alacsony a tetőzetük, sőt, a kacsahajó kapitánya is smsezett - sorolta.

Rónai szerint a bíróság mérlegeli majd, hogy "mennyi ér egy ember élet" és hogy mennyit szenvedtek haláluk előtt a fiatalok.

– Dóra és Szabolcs tanult fiatalok voltak, célokkal, tervekkel. Külföldön képzelték el a jövőjüket. Halálukat fulladás okozta, amely rettenetes szenvedéssel jár - jegyezte meg az ügyvéd. Az uszályhajót és a kacsahajót üzemeltető cégek egyébként már tettek ajánlatot, de azt elutasították.

- Az érintett cégek szerint százezer dollárt ért volna Dóra és Szabolcs élete, de nem fogadjuk el. Ez azért is furcsa, mert az uszályhajót üzemeltető cég és a kacsahajó cég is sok milliós biztosítással rendelkezik. Rosszul esik az is, hogy nem kértek bocsánatot a családoktól, sőt egymásra mutogatnak a tragédia miatt a cégek.

Július 15-én találkoznak újból a felek, Rónai szerint huszonöt személyt fognak meghallgatni: sok, súlyos kérdéssel készülnek. A kacsahajók egyébként - egy rövidebb útvonalon ugyan- de ismét közlekednek Philadelphiában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megágyazott a betörő Mosonmagyaróváron

Megágyazott magának, alsónadrágra vetkőzött egy betörő Botos Gábor, a kistérségi társulás… Tovább olvasom