Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Önkéntesek, hivatásosok az árvízkárosultakért

A mosonmagyaróvári tűzoltók Bőnyben segítettek, az ipari búvárok Bőny után már Koroncón tevékenykednek, a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület tagjai Felsőzsolcán vállaltak éjszakai őrjáratot, mentést.

A Mosonmagyaróvári kistérség településeit elkerülte az árvíz, az itt tevékenykedő civil szervezetek, magánszemélyek közül sokan siettek a bajbajutottak segítségére. A Lajta-parti rendőrök és tűzoltók is ˝beszálltak˝ a mentésbe.

– Június 2. és 5. között Bőnyben tevékenykedtünk naponta tizenkét munkatársunkkal, a tartalék gépjárműfecskendőt használva. A szabadnapos tűzoltóink önkéntesként már május végén is jelentkeztek az árvíz sújtotta településeken – mondta el Sallai Péter mosonmagyaróvári tűzoltóparancsnok.


Ugyancsak a megyében nyújtottak segítséget a Deepex Iparibúvár-csoport tagjai és az önkéntes búvárok is. Mezei Gábor elmondása szerint Bőny után mára Koroncón vállalnak szivattyúzást. Kezdetben tizenheten vonultak ki, homokzsákokat raktak és a buzgárokat felügyelik. A szakember szerint megnyugtató, hogy egy nap alatt a vízszint 38 centimétert apadt.

A Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület tagjai a mentésben és az élelmiszer-, valamint vízkiosztásban is segítettek Felsőzsolcán.
A Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület tagjai a mentésben és az élelmiszer-, valamint vízkiosztásban is segítettek Felsőzsolcán.

– A szemünk láttára dőltek össze a házak – veszi át a szót Wlasitsch Mirkó, a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület tagja. A szervezet három tagja vasárnap Felsőzsolcára utazott. Az árvizes 7500 lelkes településen éjszakai őrjáratot vállaltak, de víz- és élelmiszerosztást is végeztek a nyolcszemélyes, lapos fenekű hajóval. A nehezebben megközelíthető, kisebb utcákból otthonukban rekedt embereket mentettek.


Hegyeshalmiak az árvízkárosultakért

A Hegyeshalmi Polgárőr Egyesület, polgári kör, családsegítő szolgálat, védőnői szolgálat és az idősek klubja gyűjtést szervez az árvíz sújtotta területen élők támogatására. Elsősorban tisztító- és fertőtlenítőszereket, ruhaneműt, azonnali fogyasztásra alkalmas tartós élelmiszereket, konzervet, kekszet és ásványvizet gyűjtenek a rászorulóknak. Az adományokat a polgármesteri hivatal nyitvatartási idejében várják. A helyi polgárőrség június 16-án indítja útjára az összegyűjtött segélyszállítmányt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

250 munkahely Mosonmagyaróváron

Mosonszolnok után Mosonmagyaróváron épít visszapillantó-gyárat az indiai SMR-csoport. Az építkezés augusztusban kezdődik. Tovább olvasom