Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Nehéz megállni a városházánál

˝Sosincs elég hely a parkolóban a városháza mögött. Ráadásul a fizetős várakozóhelyek infrastruktúrája is kifogásolható˝ – kaptuk az olvasói panaszt. Már nem először.

Olvasóink több alkalommal panaszolták, hogy a polgármesteri hivatal mögötti parkoló rendszerint zsúfolásig tele. Nehéz ott helyet találniuk az itt ügyeiket intézni szándékozóknak. Íme néhány vélemény a helyszínről:
Horváth Imre dolgozni jött a közeli épületbe, ezért állt meg a fizetős várakozóhelyen. „Szerintem nem azzal van a baj, hogy nincs parkolóhely, hanem az emberek természetével. Türelmet kellene tanulniuk" – véli. Elmondta, ő mindig talál szabad helyet, ha a közelben kell dolgoznia.

A belvárosban nem megoldható a parkolók bővítése.
A belvárosban nem megoldható a parkolók bővítése.

Varga István Kimléről jött, hogy orvoshoz vigye a feleségét. „Tisztában vagyok a problémával. Bár most a havazás miatt van több hely is, hiszen ilyenkor csak az ül autóba, akinek muszáj. Jó időben viszont általában tele van. Mi akkor parkolunk itt, amikor itt van dolgunk. Például most az orvosnál vagy a polgármesteri hivatalban. Viszont úgy gondolom, sokan csak leteszik itt az autót, aztán innen elmennek mindenfelé vásárolni" – mondta.

A felvetés kapcsán Cselovszki Györgyöt, a városháza illetékes osztályvezetőjét kerestük meg.

Érdeklődésünkre elmondta, nincs hely további parkolóhelyek kialakítására, így a bővítés nem jöhet szóba.

„A belvárosban sajnos fizikai korlátok miatt nem megoldható a parkolók bővítése. Többszintes parkolóház építésére pedig azért nincs lehetőség, mivel a beruházás nem térülne meg. Megoldásként azt javasolom, hogy aki a városháza mögötti parkolóban már nem talál helyet, az menjen át a Kapucinus utcaiba. Ez gyalogosan is csak 3–4 percre található innen, és ráadásul ingyenes" – tájékoztatott az osztályvezető.

Olvasóink írták

 • 18. Lone_wolf.. 2013. április 02. 09:24
  „16.Parkolj akkor te oda :))) Nem beszélnél hülyeséget ha az ott lakókat kérdeznéd akik nem cé kategóriások.

  3. Xjs ,lincoln! Mától üzemel és 2 óra lesz ingyenes.”
 • 17. xjs 2013. március 31. 18:31
  „RC:
  politikát ne keverjük ide, minden magyar párt egy semmirekellő f.s, de ezt tovább nem is részletezném :D
  És óvodásoktól sem féltem. Attól hogy ott lehet nem nyúlna hozzá senki, akkor sem hagyom ott, elvből.
  Ennek lehetne kutatni az eredetét, hogy miért bizalmatlan az ember, de felesleges. Nem vagyok rasszista, de előítéletes vagyok. Mindenki az, kár tagadni. A legtöbb magyar az, és sajnos alapja is van ennek kialakulásának ebben az országban.”
 • 16. RickCartman 2013. március 31. 17:53
  „15. xjs
  gondolom, az óvodásoktól félted a verdát, vagy szüleikre gondoltál?
  tájékoztatlak: a gépkocsifeltörés kedves szertartása sok magyar állampolgár szokása, nem a szociálisan rászorulók tipikus bűncselekménye - ha mégis tudsz valamit, tedd meg a hivatalos lépéseket, ez nem a kurucinfó, ezzel a dumával itt nem kapsz ingyenjegyet a békemenetes buszra”
 • 15. xjs 2013. március 29. 18:20
  „én mondjuk a sóház mellett nem azért nem hagyom az autót mert sétálni kell, hanem, mert sok nem fehér magyar lakik a közelben :D
  ettől jobban féltem az autóm, mint az izomláztól magamat :)”
 • 14. lujzi4343 2013. március 29. 09:15
  „Mesélte egy ismerősöm,hogy sietett dolgozni.A munkahelye közelében van ingyenes parkolási lehetőség.de egy nap negyed órát várt mire letudott parkolni(munkahelyről persze elkésett).Felhívta az önkormányzatot hogy milyen lehetőségek lennének(parkolási engedély.másik terület ahol ingyenes a megállás).Úgye napi nyolc órát dolgozik.A válasz az önkormányzat részéről annyi volt tömeg közlekedéssel kellene járni dolgoni vagy kifízetni a napi nyolc órás parkolási díjat.Kérdezem én az önkormányzati dolgozok miért nem választják ezeket a megoldásokat,mert úgye a cikkben említett parkolóban szép számmal állnak az ők autóik szélvédőn az engedéllyel.Ezzel nem is lenne baj csak akkor a másik embert nem kellene hűlyének nézni és lekezelni!”
 • 13. RickCartman 2013. március 28. 22:32
  „a Sóház melleti parkoló (ingyenes, hahó! - ami ingyen van, azt szereti a magyar ember -) háromnegyed részben üres egész nap - említi is cikk . na de onnan gyalogolni kell, hűha, vagy 2-3 percet is, nahát, inkább beírunk az újságba, abba nem fáradunk el olyan nagyon :-)”
 • 12. Kasztor 2013. március 28. 13:05
  „tudom nem a belvárosi parkolóhoz tartozik,de mint előttem kommentelő is említi az "iskola-óvoda negyedben" tragikus a helyzet,minden reggel és délután,én gyalogosan kísérem a gyerekem,mert gyalog sem leányálom,Kórház utcában a hunyadis diákok tapossák a járdán a kisebbeket,az óvodához érve a szülők akik "kénytelenek" a járdára parkolni bármekkora autóikkal természetesen tárt ajtókkal,így véletlenül sem fér el senki,az ott kialakított parkolók csak részmegoldásnak tartom,a kis Bolyai előtt sem különb a helyzet,ott is elkelne még pár parkoló.bár szivem szerint nem ezen múlik,hanem hozzáálláson is,mert ez kb egy verseny reggelente hogy ki tud közelebb parkolni a csoporthoz/osztályteremhez :(

  a SPAR parkolóját megfigyeléseim szerint előszeretettel használják kórházunk orvosai.... bár semmivel sincs közelebb mint a kórház utcai parkoló,csak ugye az nem fedett stb .. :)”
 • 11. Madarász 2013. március 28. 11:30
  „Akkor mit szóljanak a győriek, itt a parkolót le is zárták, hogy legyen hol tárolni a Borkai féle audi flottát.”
 • 10. kocsoggorog 2013. március 28. 09:55
  „nagyjancsi jártál már te azon az udvaron? Tele van mindig. A kitiltás, ha volt egyáltalán ilyen azért volt, mert a hivatal saját autói, az oda érkező meghívottak, a rokkantparkoló mind mind foglalt volt... Ja és egyébként nincs is felfestve csak a rokkant parkoló. Egyébként szerintem szép és rendezett lett az az udvar, ami évtizedekig csúfsága volt a városnak.”
 • 9. Lincoln6Echo 2013. március 28. 09:36
  „Szerintem sokkal nagyobb probléma van a parkolással,megállással a Móra iskola,"kis "Bolyai iskola, Kékcinke Óvoda és Őzikés óvoda utcáiban.Reggel és délután.Az Őzikésnél már gondolom javult a helyzet.De a többinél káosz van.Ezt mindenképpen meg kellene oldani. Pl. a Móra előtt lehetne felszerelni védőkorlátokat és azt a legyúrt méteres régen füves kis részt a járda és az út között kihasználni.Kiszélesíteni az utat és akkor könnyebb lenne a közlekedés.Gondolom nincs rá pénz azért nem csinálnak már évek óta semmit.Bár lehet hogy az ötleteim szarok de,az biztos hogy másoknak is kellene foglalkozni ezzel a témával.A szülők tuti hogy kocsival fogják vinni a gyereküket ezután is, ehhez kellene alkalmazkodni mert ez nem fog változni.Korlátokat meg amúgy is illene felszerelni az iskolák előtt.Szóval valami parkoló kellene még oda.”
 • 8. tökmindegy 2013. március 28. 09:13
  „A képen látható fizető parkoló tábla nem biztos, hogy megfelel a KRESZ előírásainak. A parkoló egyébként kb. 2 éve tették fizetőssé. Komoly beruházással leborítottak 3 kocsi murvát, aztán onnantól fizetős lett.”
 • 7. nagyjancsi 2013. március 28. 08:18
  „Az ügyhöz az is hozzátartozik, hogy az alpolgármester úr kitiltatta a hivatali dolgozók (nem kevés) autóit a belső udvarból a kinti parkolóba, és építtetett egy kis parkot a belső udvarba. A vezetők autóinak azért természetesen megmaradtak a belső felfestett parkolóhelyek..”
 • 6. Alex64 2013. március 28. 00:13
  „1. pancser Tökéletesen igazad van és nem csak ezen a környéken hanem az Őzikés óvoda szúk utcájában ahol a "kedves" szülők az ajtóba parkolnak. Ott miért nem intézkednek a szervek?
  2. xjs az általad említett terület magán terület. A tulajdonos zárta le jogosan.
  Az üzletház parkolóját már éppen ideje, hogy fizetőssé teszik. Kezdetektől így kellett volna. Aki vásárolni megy az nem tud lent megállni mert sok gátlástalan mással nemtörődöm emberek egész nap ott parkol.”
 • 5. Lincoln6Echo 2013. március 27. 21:11
  „Akkor jól gondoltam.Én is oda állnék ha arra lenne dolgom,jó kis parkoló.De megértem hogy fizetős lesz,mert ha a vevőknek
  (akiknek építették)nem jut hely akkor mennek máshová.Aztán még több üres üzlet lesz a kis "plázában".Ha pedig fizetős lesz akkor azért mennek kevesebben.Ezért kéne az első fél óra ingyen ,vagy hasonló megoldás.”
 • 4. xjs 2013. március 27. 20:47
  „Fullon van mindig a parkoló. (még az oszlopoknál az úton is állnak)
  Nyilván a 80% olyan autó akinek a környéken van dolga és azért itt áll meg mert ingyenes és közel van a belvároshoz.

  Én is szoktam megállni ott ha kocsival megyek dolgozni, bár ritkán járok kocsival. De prakítikus, ha esik a hó és nem kell induláskor 8 órányi havat lelapátolni a kocsiról, vagy nyáron ha nem áll a 40fokos napsütésben és esőben.
  Megértek minden oda állót.

  Egyetlen baja annak a parkolónak, hogy nincs alatta még egy szint :D”
 • 3. Lincoln6Echo 2013. március 27. 20:20
  „Arra én is kiváncsi vagyok,hogy milyen rendszert építenek ki és hogy kell e fizetni a mélygarázsban.Lehet hogy csak az első fél óra után,hogy ne érje meg egész nap ott állni a környéken dolgozóknak.Ez mondjuk érthető gondolom sokan foglalják ott a helyet a vásárlók elöl.Vagy nem?Mi a helyzet ott?”
 • 2. xjs 2013. március 27. 19:57
  „az Ady és a Bástya utca összekötésénél ott egy füves placc. kb 15 autó elférne. Volt is már ott parkoló kialakítva, csak valakinek nem tetszett és kimarkolta a bejárót...
  Nyilván az akinek szúrta a szemét hogy ott ingyen parkoltak, míg az 5 méterrel arrébbi fizetősbe így kevesebben álltak.

  Amúgy a kórházzal szembeni bolt mélygarázsáért mikortól kell fizetni és mennyit? Csak mert már építik a sorompókat meg a be/kiléptető automatákat.
  Ilyenekről miért nem tájékoztatnak senkit előre?

  AZ lenne még szép ha a bent álló 150 autó elé kiraknák a fizetőkaput és végigtűznék cédulával az összes autót. Az szép bevétel lenne az első nap :D”
 • 1. pancser 2013. március 27. 18:03
  „Ha nem képesek az emberek 3-4 percet gyalogolni, akkor nem csoda, hogy a Magyar utca is üres. Egyébként hazugság, hogy nincsen parkoló a közelben. Van nem csak a sóház mögött mind a négy égtáj felé lehet találni. Egyeseknek a Városháza lépcsőit, folyosóit is autóval járhatóvá kéne tenni! Ja és szaladunk az újsághoz, pedig több százan vagyunk talán több ezren is akik járnak oda és nem nyafognak nem is fognak. Gyalogolnak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadják a felújított szent-jánosi kápolnát

A szent-jánosi régi temető felújított kápolnáját péntek délután adják át. Tovább olvasom