Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Negyvenhétmilliót kaphatnak az egészségházra

Lébény - Alternatív energiaforrások felhasználásával nyernének meleg vizet a hamarosan megújuló lébényi egészségházban. Az igen elavult épület közel ötvenmillió forintos korszerűsítésére pályázaton szerzett forrást a nagyközség.
A Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében egészségügyi szolgáltatások fejlesztésére kiírt pályázaton sikeresen szerepelt a lébényi önkormányzat az egészségház környezetbarát felújítására beadott anyaga. A megyében mellettük még Győrszemere, Csorna és Veszprémvarsány fordíthat az uniós támogatásból intézményfejlesztésre.

– Az egészségház igen elavult épületben működik, fűtés- és világításrendszere egyaránt megérett a felújításra. Ezzel párhuzamosan községünk – lélekszámában is – folyamatosan fejlődik, ezért is pályáztunk az épület környezetbarát korszerűsítésére – tájékoztatott Kovács Gábor polgármester. A településvezető a profizmus híve: az anyagot külsős cég állította össze, a polgármester szerint ebben rejlik a siker titka: az utóbbi időben minden nagyobb horderejű pályázaton sikeresen vették az akadályokat.

Kovács Gábor
Kovács Gábor

Az épület – melyben a két körzeti orvos, egy fogorvos és a védőnő kapott helyet – felújítása a tervek szerint nyáron kezdődne. A 47 milliós beruházás (ebből negyvenmillió forint támogatás) során korszerű beteggondozót alakítanának ki, kicserélnék a teljes tetőzetet, a beteg gyerekeket és felnőtteket az uniós előírásoknak megfelelően különválasztva fogadhatnák a szakemberek. Az épületet, a mellékhelyiségeket akadálymentesítenék. A környezetbarát korszerűsítés részeként napkollektorokkal nyernének meleg vizet és segítenének rá a fűtésre.

A munkálatok ideje alatt az egészségház munkatársai ideiglenesen a helyi általános iskola különálló épületébe költözhetnének – tette hozzá a településvezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétvégi betörők jártak a városházán

Mosonmagyaróvár - Betörők jártak a hétvégén a mosonmagyaróvári gyámhivatalban. A hivatásos gondnokok… Tovább olvasom