Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 18°C | 27°C Még több cikk.

Mosonmagyaróvári rendőrök fogták el az autópályán késsel rabló román férfit

Mosonmagyaróvári rendőrök fogták el azt a férfit, aki néhány napja egy svájci férfit rabolt ki az M1-M7 autópálya Pest megyei szakaszán.

Sz. Felix 2013. június 30-án Pest megyében rabolt ki egy svájci férfit. Az autópályán előtte haladó személygépkocsi sofőrjére a távolsági fényszóró használatával többször rávillogott.

A 25 éves sértett félrehúzódott és kiszállt a gépkocsiból. Ekkor Sz. Felix odament hozzá, térdre borult és előadta, hogy családjával haza szeretne jutni, de nincs elég pénzük benzinre, és 20 Euróért könyörgött.

A sértett megsajnálta és a pénztárcájából kivette a kért összeget, ekkor azonban a 38 éves gyanúsított kést rántott és azt a sértett derekához nyomva még több pénzt követelt. A fenyegetés hatására a sértett átadott még 300 svájci frankot, valamint 100 eurót. A gyanúsított ezután Budapest irányába hajtott el autójával.

A rendőrségre 2013. július 3-án 16 óra 30 perc körüli időben érkezett bejelentés egy mosonmagyaróvári autószalonból arról, hogy az autókereskedésben egy körözött gépjárművet akartak értékesíteni.

Miután az adás-vétel meghiúsult az eladó autójával elhajtott a kereskedésből. A
bejelentést követőn a mosonmagyaróvári rendőrök a körözött gépkocsit Levél településen feltartóztatták, az autó vezetőjét és utasait igazoltatták.

Ekkor derült ki, hogy a 38 éves román állampolgárságú sofőrt és autóját a
Budaörsi Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett rablás miatt körözi.

Az autóban a férfin kívül 45 éves élettársa és két kisgyermek utazott. A 38 éves román férfit a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra előállították, majd a Budaörsi Rendőrkapitányság munkatársainak átadták, akik őrizetbe vétele mellett kezdték meg a gyanúsított kihallgatását.

A rendőrök az autó műszerfalában kialakított rejtekhelyen 224 db - aranynak tűnő - pecsétgyűrűt és 17 db karkötőt, valamint több külföldi bankkártyát, készpénzt és kést találtak.

A gyanúsított ellen a további eljárást - őrizetbe vétele mellett - a Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

Ékszereket, pénzt és kést foglaltak le a román férfitől a rendőrök - fotó: Police.hu
Ékszereket, pénzt és kést foglaltak le a román férfitől a rendőrök - fotó: Police.hu              

Olvasóink írták

  • 3. Contar 2013. július 06. 15:02
    „Az autószalonban várakoztathatták volna a férfit, amíg a rendőrök megérkeznek!”
  • 2. Lone_wolf.. 2013. július 05. 12:53
    „<moderálva>”
  • 1. bálint83 2013. július 04. 20:44
    „Ezt velem már Szlovákiába és Csehországba is megpróbálták eljátszani! Egy éppenséggel nem fehérbőrű egyén miután elmentem mellette elkezdett villogatni majd lemaradt mintha gondja lenne. Miután észrevette hogy nem hatott meg elkezdett gyorsíttani és beállt mellém és mutogatott hogy álljak meg, a nemzetközi jelzés megértette vele hogy nincs esélye. :) Figyellni kell mert nem ő volt az egyetlen és a német rendszámos jobb kocsikra utaznak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Virágba borult a mosonmagyaróvári belváros

A hétvégén több, mint tizenötezer tő virágot ültettek ki a sétálóutcára. A Belvárosi Virágút őszig… Tovább olvasom