Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Migránsok a megyében - határrendészek állták útjukat

Vonattal hagyták volna el az országot; soproni, mosonmagyaróvári határrendészek és készenléti rendőrök kapcsolták le őket.

A soproni határrendészek két külföldit ellenőriztek kedden délelőtt a soproni vasútállomáson. A 20 és 26 éves pakisztáni férfiak humanitárius tartózkodási engedéllyel igazolták magukat. A debreceni befogadó állomásról szöktek meg és vonattal akartak Bécsbe utazni. Tiltott határátlépés kísérlete miatt indult ellenük szabálysértési eljárás.

A mosonmagyaróvári határrendészek az osztrák rendőrökkel tartott közös ellenerőzéskor a Budapest-München között közlekedő Kálmán Imre nemzetközi gyorsvonatról keddre virradó éjszaka két, okmány nélküli afgán fiút szállítottak le Hegyeshalomban a vasútállomáson. A 15 és 17 éves fiatalok a fóti gyermekközpontból szöktek meg és vonattal akartak Ausztriába utazni - tájékoztatott a rendőrség.

Ugyancsak vonaton igyekezett elhagyni Magyaroroszágot egy 44 éves angólai férfi is. Őt a készenléti rendőrök a hegyeshalmi vasútállomáson, a Wiener Walczer nemzetközi gyorsvonaton ellenőrizték Ideiglenes magyarországi tartózkodási engedély volt nála, azonban továbbutazásának feltételeit igazolni nem tudta. Ausztriába tartott. Tiltott határátlépés kísérlete miatt indult ellene szabálysértési eljárás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jótékonysági est egy család megsegítésére

Egy közúti balesetben nemrégiben elhunyt hölgy családjának megsegítésére rendezett jótékonysági… Tovább olvasom