Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 8°C Még több cikk.

Megyeiek az ország legjobb vadászai

Mosonmagyaróvár - Megyénkbeli az ország két legeredményesebb hivatásos vadásza a napokban rendezett országos szakmai verseny eredménye alapján.
A hivatásos vadászok országos szakmai versenyének második napját rendezték a minap Mosonmagyaróváron, a Lajta–Hanság Zrt. majoroki lőterén. A vadászoknak itt korong- és golyóslövészetben, négy versenyszámban kellett bizonyítaniuk tudásukat. A kétnapos versenyen megszerezhető 460 pontból száznak a sorsa dőlt el a nagy gyakorlatot és összpontosítást igénylő viadalon.

Az egész napon át tartó lövészverseny végére kiderült, hogy megyénkbeli az ország két legjobb hivatásos vadásza. Az első helyen Takács Gábor, a Lajta–Hanság Zrt. hivatásos vadásza végzett, mögötte Kuslics István Sopronból, a harmadik pedig Szalay Csaba lett Vas megyéből.

Győztesek: Az ország legjobb hivatásos vadásza címért versenyeztek.
Győztesek: Az ország legjobb hivatásos vadásza címért versenyeztek.

Takács Gábor, mint mondta, nagyon örül a győzelemnek, rendkívül nehéz volt a verseny és elfáradt a két nap alatt. A megmérettetésre soproni kollégájával együtt készültek az elmúlt hónapokban.
Giczi Ferenc, a megyei vadászkamara alelnöke, a verseny főszervezője büszke az eredményre. Elmondta: számítani lehetett Takács Gábor győzelmére, hiszen már háromszor szerepelt eredményesen országos versenyen és háromszor nyert megyei megmérettetést is. A mostani rendezvénnyel kapcsolatban Giczi Ferenc hangsúlyozta: a felkérés a megrendezésre már önmagában elismerése a megyénkben folyó magas színvonalú vadgazdálkodásnak. A főszervező hozzátette: a szakma összefogásának igazi példája volt ez az országos verseny, hiszen együtt dolgoztak a megyei vadászkamara vezetői, a Nyugat-magyarországi Egyetem munkatársai, valamint a megyei vadászati felügyelőség, a Tanulmányi Erdőgazdaság és a Lajta–Hanság Zrt. vadászati szakemberei.

Olvasóink írták

  • 3. szakember 2008. augusztus 23. 07:41
    „Gratulálok a Lajta Hanság Zrt vadászainak, különösen Takács Gábornak, aki erőn felül teljesített! Bebizonyosodott, hogy országosan is kimagasló vadgazdálkodás folyik a területen, legyen apró vagy nagyvadas szekció. Színvonalas vadgazdálkodást csak felkészült, rátermett szakemberekkel lehet végezni!”
  • 2. egy utcabeli 2008. augusztus 20. 20:02
    „Takács Gábornak gratulálunk a győzelméhez! A többieknek is további sikereket kívánunk! Egy utcabeli”
  • 1. Blanka 2008. augusztus 19. 11:08
    „Talán Nekik kellett volna indulni az Olimpián.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kezdődik a Nyári Fesztivál

Mosonmagyaróvár - A Flesch Károly Kulturális Központhoz hasonlóan megújult a Nyári Fesztivál. A… Tovább olvasom