Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 25°C Még több cikk.

Megtartanák EuroVegast

A bezenyei képviselő-testület csütörtökön leszavazta, hogy EuroVegas önálló településrészként szerepelhessen. Földmunkák kezdődnek, a vasúti átjáró környékén átépítik az utat.


Munkagépek, teherautók dolgoznak a bezenyei EuroVegas területén, a konténervárostól nem messze. Földmunkákat, tereprendezést végeznek. Hamarosan ugyanis lezárhatják az 1501-es utat Bezenye és Hegyeshalom között. Erre már igényeltek engedélyt a beruházók. Az aszfaltcsík kettévágja a leendő kaszinóváros területét s ez átépítésre szorul.

Információink szerint azonban az új – a volt laktanya felé vezető nyomvonalat nem most, hanem majd az úgynevezett „B" fázisban alakítják ki. Az M15-ös autóútról lehajtva a konténerek melletti vasúti átjáró felé aszfaltoznak majd, kiegyenesítve az átkelőhöz vezető utat.

Arra ugyanis a tehergépjárművek nehezen tudnak ráfordulni.
A bezenyei képviselő-testület eközben csütörtökön ismét ülést tartott. Ezen EuroVegas képviselőinek több kéréséről is tárgyaltak. Egyrészt támogatták a rendezési terv apróbb módosítását. Elutasították viszont, hogy önálló településrész lehessen az EuroVegas kaszinó- és szórakoztató-központ. Egy képviselő támogatta, négy elutasította, egy pedig tartózkodott a kérdésben.

Munkagépek: Néhány napja tereprendezés kezdődött a kaszinóföldeken. Fotó: Méhes Ákos
Munkagépek: Néhány napja tereprendezés kezdődött a kaszinóföldeken. Fotó: Méhes Ákos

A két önkormányzatot – Hegyeshalmot és Bezenyét – már tavaly arra kérték a beruházók, hogy engedélyezzék az EuroVegas településrész-elnevezések használatát. Előbbi település erre rá is bólintott, Bezenye azonban többek közt az építési engedély meglétét szabta feltételül.

A kérés ismét aktuálissá vált, ám a múlt heti bezenyei testületi ülésen többen is amiatt aggódtak, hogy ha engedélyezik, akkor később ez a településrész ki is válhat a faluból. A beruházók képviselője ezt határozottan cáfolta. Ennek ellenére a testület csütörtökön nem támogatta ezen kérésüket.

Bezenye évi hatvanmilliót, Hegyeshalom ennek körülbelül felét profitálja a még beépítetlen kaszinóterületekre kivetett telekadóból. A beruházók egy hete kezdték meg a tervek összehangolását a kiválasztott kivitelezővel, az Ausztriában alapított Porr Építési Kft.-vel.

Olvasóink írták

 • 4. janika 2011. május 09. 06:03
  „Hát egyeseknek ez is "cukor gyár" lesz! Itt tanítják a Magyar Népet <moderálva>! Sőt a birka türelem meghozza a gyümölcsét!”
 • 3. INVEKTUS 2011. május 08. 21:03
  „Na igen még véletlenül se legyen haszna magyarországnak”
 • 2. dohogó 2011. május 07. 23:32
  „Porr Kft.
  Ők építették a meglévő autópályák hídjainak nagy részét. Ez a pénz se marad az országban ....”
 • 1. surda69 2011. május 06. 21:24
  „gratulálok
  meglévőt szét bontani mer az most kényelmes
  az ujat vagy ami helyettesiti az meg rá ér
  igaz nem nagy forgalmu ut
  de a kis emberek arra járnak meg lehet hogy a nagyok is
  de amig nincs kész az uj ut addig hegyeshalombol rajkára vagy bezenyére csak ovár érintésével lehet eljutni?
  ha ugy is meg kell épiteni akkor nem lehetne eeeeezt az utat az A terv előt megépiteni és nem a B terv után?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kovács: ˝Komolytalan a Városi Televízió és Médiacentrum Kft. üzleti terve˝

Az önkormányzati tulajdonú Városi Televízió és Médiacentrum Kft. gazdálkodásával és működésével kapcsolatos aggályainak adott hangot Kovács Tamás (MSZP). Tovább olvasom