Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Megkötötték az új koncessziós szerződést

Bezenye - A Pénzügyminisztérium a tavaly októberi, Venetian Hungaryval kötött megállapodás után most az átkeresztelt Euro Vegas Hungary Zrt.-vel is megkötötte a koncessziós szerződést. Az Euro Vegas-földek tulajdonosai a telekadó első részletét befizették Bezenyének, Hegyeshalomnak azonban még nem.
Tavaly októberben lépett hatályba az a szerződés, mely szerint a Venetian Hungary Limited nyerte el a legfeljebb öt játékkaszinóból álló szerencsejáték-komplexum húszéves koncessziós üzemeltetésének jogát a Pénzügyminisztériumtól. A pályázó a kiírásban meghatározott koncessziós díj minimumát meghaladó ajánlatot tett: ez kaszinónként évi 1,07 milliárd forint.

A koncesszió elnyerése után a tavaly novemberben, egymilliárd forinttal alapított Euro Vegas Hungary Zrt.-vel – melyet a Kajmán-szigeteken jegyeztek be, székhelye hivatalosan a bezenyei szövetkezet irodája – új szerződést kellett kötni. A földtulajdonos Asamer-csoportnak 20 százaléka lenne a vállalkozásban, miután 80 százalékot eladna a többi befektetőnek.

A hírek szerint ezek között találjuk a Credit Swiss és a Gugenheim Partnerst, valamint az Eight Wonder Capitalt. A befektetők között az ausztrál milliárdos, James Packer neve is feltűnt. Az új koncessziós szerződés megkötésére több határidő is volt, ám állítólag a beruházók által kért menedzserszerződéssel akadtak gondok. A mostani megállapodás akkor lép hatályba, ha a befektetőcsoportok egymással is megegyeznek.

A beruházásban érintett két település, Hegyeshalom és Bezenye telekadót vetett ki a Vegas-földekre. Utóbbi községben ez évi 60 millió forintot jelent: ennek első részletét már befizette a tulajdonos, a második részlet most válik aktuálissá. Hegyeshalomban ez évi 23 millió forintot jelent az önkormányzatnak. Szőke László polgármester elmondta: nekik az első részletet augusztus végéig kellett volna megkapniuk, ez egyelőre nem történt meg. Állítólag azért, mert Hans Asamer hetekig nem tartózkodott Európában. „Reméljük, hogy ha Bezenyének fizettek, mi is megkapjuk a pénzt" – mondta.


Cséfalvay Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eljátszotta a zsákmányt

Jánossomorja - Nyerőgépeken eljátszott pénzét akarta pótolni az a férfi, aki egy éjszaka alatt két… Tovább olvasom