Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Meghitt ünnep az otthonban

Alexandra, Bernadett, Krisztina és Felícia már nagyon várják a Jézuskát: angyalkákat, díszeket bütyköltek, karácsonyi versikéket, dalokat tanultak. Nem a saját otthonukban ünnepelnek, ugyanis házuk árverezésre vár.

Egyre többen maradnak fedél nélkül, sokan kisgyerekkel kerülnek utcára.

A mosonmagyaróvári Családok Átmeneti Otthona lehetőségei szerint befogadja a bajbajutottakat. Közel harminc család ünnepelt közösen szerdán délután. Az intézményben azonban már korábban elkezdődött az ünnepi sürgölődés-forgolódás.

– A napokban az otthonban élő gyerekeknek karácsonyi kézműves-foglalkozást szerveztünk, ahol apró ajándéktárgyakat készíthettek a szüleiknek. Emellett a gyerekek személyre szóló ajándékokat kaptak, ausztriai adományozók fogtak össze értük – mondta portálunknak Kopf Katalin, az intézmény vezetője. Elmondta: az otthon a családoknak igény szerint műfenyőt és díszeket is biztosít, de élelmiszercsomaggal és a gyerekeknek játékokkal is kedveskednek az ünnep alkalmából.

Becseiék Károlyházáról alig egy hónapja költöztek az átmeneti otthonba. A család már nem tudta fizetni a rezsiköltségeket. A villanyt, gázt kikapcsolták, a törlesztőrészlet is gondot jelentett, ezért elárverezik a házukat.

Alexandra, Bernadett, Krisztina és Felícia már nagyon várja a karácsonyt. Szüleikkel az otthonban készülnek az ünnepre.
Alexandra, Bernadett, Krisztina és Felícia már nagyon várja a karácsonyt. Szüleikkel az otthonban készülnek az ünnepre.

– A férjem egy mosonmagyaróvári cégnél dolgozik, én anyaságin vagyok a négy gyerekkel, a harmadikos Alexandrával, az elsős Bernadettel, a hatéves Krisztinával és a 4 éves Felíciával – mondja Hérics Krisztina, az édesanya. Örül, hogy ideiglenesen meghúzhatják magukat az otthonban, de bízik benne, hogy a későbbiekben sikerül majd albérletbe költözniük.

Az újrakezdést vidéken képzelik el. – A férjem állattenyésztéssel szeretne foglalkozni, tyúkokat, sertést tartanánk – magyarázza az asszony.

–A kicsiknek apró ajándékokat vásárolunk, a nagyobb gyerekeink az iskolában szükséges meglepetést kapnak – tér át a karácsonyi ajándékra az édesanya.

A kicsik is hamar átveszik a szót: Krisztina fülbevalót szeretne, Felícia kívánsága egy babakocsi babával, a nagyobbak Hannah Montana-rajongók.

Büszkén mutatják a papírangyalkát és díszeket, karácsonyi füzért, amit a napokban készítettek az óvodában, iskolában vagy az otthon kézműves-foglalkozása keretében. Az ünnepre verset és énekeket is tanultak.

Olvasóink írták

  • 1. janika 2010. január 01. 21:49
    „Miért kell a gyereke azzal a "jézuska" meg anygalkák témával etetni, hisz már többezer éve kivégezték, sőt a gyilkosaik ma sem különbek a családok tönkretevői és utcára küldői közül.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepi Szél-járás

Igazán látványosra és tartalmasra sikeredett a három országban (ez Bécset, Pozsonyt és… Tovább olvasom