Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Megeszik a hasznot a nem fizetők

Mosonmagyaróvár - Már ötödik alkalommal próbáltak fizetés nélkül távozni a vendégek a mosoni Európa étteremből. Legutóbb sikerrel is jártak, több mint tízezer forintos számlát hagytak maguk után, hiába működik a helyiségben biztonsági kamera.
A bérlő feljelentést tett.
„2005 végén nyitott ki az étterem, mivel a környéken sok volt a betörés – a szomszéd kocsmába is tolvajok jártak –, ezért két kamerát is szereltettem a helyiségbe, jól látható helyre" – mondta a Kisalföldnek Maász Zsolt, az Európa étterem bérlője. Mégis azt mondja, hogy már az ötödik „fizetés nélküli akcióval" próbálkoztak náluk a vendégek. „Jó két éve egy három-négy fős társaság rendelt vacsorát: mivel gyanúsak voltak, a pincér nem vitte ki, s kérdezte, van-e pénzük, ők azonban folyamatosan rárendeltek, majd miután a rendőrséggel fenyegették meg őket, távoztak. Egy hónap múlva ugyanezek megjelentek: mondtam nekik, ha ismét ezt akarják eljátszani, jobb, ha elmennek. Válaszul fenyegetőzni kezdtek, de végül távoztak. Közben jöttek-mentek nálunk a pincérek: tavaly egy férfi több alkalommal is fizetés nélkül távozott, míg végül az egyik pincérem jelentette fel. Az ügy az önkormányzathoz került, meghallgattak engem is, ám a vendégünk nem jelent meg a hivatalban. A következő esetben a rutinos pincér- és szakácsnőnk miatt nem lett nagyobb kárunk: a háromfős társaságnak csak akkor hozta volna ki a vacsorát, ha előre fizetnek. Erre azonban nem került sor. A héten aztán ugyanez a csapat – egy férfi és két nő – jött be, s rögtön kiszúrták, hogy új pincért alkalmazunk. Több mint tízezer forintért fogyasztottak, ám amikor a fizetés következett volna, a férfi azt mondta: nincs nála pénz, elmegy, s vesz fel a bankautomatából. Később aztán egyenként a hölgyek is távoztak: az alkalmazottam fizetésre szólította fel őket, s mondta, hogy kamera rögzíti az esetet – mégsem egyenlítették ki számlájukat.

A biztonsági kamera felvételein jól látszik, hogy a vendégek egymás után, fizetés nélkül távoztak az étteremből– mutatja Maász Zsolt.
A biztonsági kamera felvételein jól látszik, hogy a vendégek egymás után, fizetés nélkül távoztak az étteremből– mutatja Maász Zsolt.

Kihívtuk a rendőrséget, feljelentést tettem: bekérték a kamerák felvételeit, s eljárás indult- mondta Maász Zsolt.

Azt biztosan tudom, hogy helyiekről van szó. Sajnos több vendéglőstől is hallottam, hogy gyakran találkoznak a miénkhez hasonló esetekkel" – mondta Maász Zsolt.

Olvasóink írták

 • 12. 666.hu 2009. március 11. 18:51
  „Na, nagyszájú magyaróváriak... six666@mailbox.hu a címem, ki jelentkezik a környék rendbe-rakására ? Függetlenül a helyi Karikáék, -egyéb nevelhető/nevelést nem igénylő romáktól, a kapuvári, csornai, -győri, "svédből..és egyéb" származású romák RENDBE-HOZATALÁRA, -identitás/mentalitás -"helyre-rakására" alkalmas vállalkozókat, magánszemélyeket várok..... Jogi, egyéb háttér ADOTT. Na ? Mi van nagyszájúak ?”
 • 11. antilibsi 2009. március 11. 18:14
  „Hát persze, hogy cigányok! Tipikus. Meg vagyok rökönyödve! Moson valamikor egy csodálatos városka volt, szorgalmas német lakosai rendben tartották. Aztán a háború után, valamikor az 50-es években betelepítették ezt a csürhét, ami nemhogy Magyarországra, de sehova Európába nem való. Azóta meg lehet nézni, mi van ott. Adná a sors, hogy egyszer eljöjjön a nagytakarítás ideje. Túl sok már a szemét.”
 • 10. RickCartman 2009. március 11. 13:51
  „Hát ha atomot nem is-az kicsit másként működik-de a törvényesség betartatásával és betartásával többre mennék, mit puszta sopánkodással és kéztördeléssel.Rögtön rendőrt hivni, 2 perc oda a rendőrség, kijönni, határozottan intézkedni, bilincs katt, és vinni, és példás büntetés, ha kisebbségi, ha nem, annak hire menne rögtön, arról lehetne cikkezni bőven!
  Ismét külföldi példa:Németországban középiskolás leányka ismerősöm egy db.körömlakkot vágott zsebre a drogériában, másnap az ország összes középiskolájából kitiltották, szép kékszemű, fehér bőrű, szőke feje ellenére, és ráadásul kemény--akkori 3000DM pénzbirságra itélték.Plusz a helyi sajtóban képe jelent meg, nem kikockázva...”
 • 9. Goldmund 2009. március 10. 20:40
  „Valahogy nekem is rögtön az jutott eszembe, hogy a notórius nemfizetők valószínűleg a kátrányos helyzetűek közé tartoznak.”
 • 8. rivotril2mg 2009. március 10. 20:23
  „ott lakom 3-4 házzal odébb a CBAval szemben, sokszor tapasztalom sötétedéskor a romáké ott a környék, ott üzemel mellette egy kiskocsma ami bátorságot is ad ezeknek a senkiházi férgeknek,mondjuk ez a természet alapból bennük van. Ami itt a környéken nyílik pl ruha üzlet az max fél éven bellül lehuzhatja a rolót mert bemennek a cigányok 10en, 15 gyerekkel,20 kiló arannyal, és akkora felfordulást,zűrzavart keltenek hogy fél boltot ellopják,minden üzletben ezt csinálják, moson ez nem fehér embernek való, ide atomot kéne ledobni ezekre a sáskákra.”
 • 7. RickCartman 2009. március 10. 17:14
  „Akad olyan hely is(nem Óváron!)"jobb hely"ahogy mondani szokták, ahol olyat csinálnak, amit elvileg nem szabad, de semmiféle törvény nem tiltja: belépéskor rutinosan felmérik a vendéget(öltözködés, megjelenés, kultúrált viselkedés,ami egy étteremben illik--nem csak azt kéne kiirni, hogy ittas vendéget nem szolgálunk ki, hanem azt is, hogy belépés csak megfelelő öltözékben és viselkedéssel, a pincért például nem tegezzük, és viszont).Tehát ezt a rutinos pincér egy szempillantással felmérheti, és udvariasan csak annyit mond:Elnézést, minden asztalunk foglalt, viszontlátásra.Láttam már ilyet.Az "éhes"ámde pénz nélküli potyázni akaró megfáradt szorgalmas bodzagyűjtő pedig odébbált...
  Velem is megesett hasonló, igaz, Párizsban, és nem bodzagyűjtés után, de hallván keleteuropéjer akcentusomat és hátizsákos huszonéves turista külsőmet udvariasan kitessékeltek.Nem rasszizmus, puszta üzleti érdek.Pont.”
 • 6. Csepel-344 2009. március 10. 16:00
  „Azért ezt nem érdemli meg az (EUROPA) étterem, ugyanis az ételek és a kiszolgálás minősége messze kiemelkedik a helyi éttermek egyhangú és szürke kínálatából!!”
 • 5. Tomen 2009. március 10. 11:11
  „Nem kell ezeket mindenhonnan kitiltani. Csak egy helyről. Mégpedig a föld nevű golyóról.”
 • 4. login 2009. március 10. 08:46
  „Remélem a szakács beleköpött a kajájukba! Remélem tisztán felismerhető minden egyén, és nem ismeretlenek ellen indul eljárás. Az ilyeneket jól pofán kéne verni, és kitiltani minden helyről, dögöljön csak éhen.”
 • 3. agihk 2009. március 09. 19:53
  „lehet hogy legközelebb a Zsolti előveszi a feketeövét, oszt akkor lesz aicuki...”
 • 2. atika3887 2009. március 09. 18:47
  „Csak a fa testápoló segít ezeken a görényeken...Az ávó is velük van,tehát:marad a fa testápoló.”
 • 1. invektus 2009. március 09. 18:05
  „Hogy egy vendég a második sör után angolossan távozik azt megértem::::
  de hogy megvacsorázik sött még italt is fogyaszt és azután távozik NA AHOZ MÁR POFAKELL!!!!!!
  én ha movárón járok és utba esik a EUROPA étterem beszoktam menni egy sörre vagy egy 2 deci borra :)
  A kiszolgálás kitünö és emberséges !

  A tulajdonosnak sikert és kitartást kivánok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétvégi pecasuli gyerekeknek

Mosonmagyaróvár - Az egyetemi kar és a Mofém Horgászegyesület március 14-én, szombaton reggel 8… Tovább olvasom