Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Mára a fogyasztók fele pontosan fizet a vízért

Mosonmagyaróvár és környéke - Egyre szaporodik a fizetési nehézségekkel küzdő fogyasztók száma, ám jó hír, hogy egyre többen fel is keresik az Aqua Kft.-t a megoldások érdekében.

Az Aqua Kft.-nek a szolgáltató alvállalkozók versenyeztetésével, a költségek lefaragásával sikerült csökkentenie tartozásait – mondta Leitner László, az Aqua Kft. ügyvezető igazgatója. A vállalkozás Mosonmagyar-
óvár mellett Máriakálnokon, Levélen, Hegyeshalomban, Újrónafőn és Halászin mintegy tizennyolcezer háztartásban szolgáltat ivóvizet a fogyasztóknak.

– Célunk egy ügyfélközpontúbb szolgáltató létrehozása, ezen az úton jól haladunk, hiszen egyre többen keresnek meg bennünket a fizetési nehézségekkel küzdő ügyfeleink közül, és közösen keressük a megoldásokat – számolt be az eredményekről Leitner László. A válság nyomán ugyanis megnőtt a fizetni nem vagy csak nehezen tudó fogyasztóik száma.

Leitner László: ˝A kompromisszumos megoldásokat keressük, és figyelembe vesszük a fogyasztóink érdekeit. Részletfizetési lehetőséget ajánlunk fel, segítünk a tartozás megfizetésének ütemezésében.˝
Leitner László: ˝A kompromisszumos megoldásokat keressük, és figyelembe vesszük a fogyasztóink érdekeit. Részletfizetési lehetőséget ajánlunk fel, segítünk a tartozás megfizetésének ütemezésében.˝

– Határidőre csak a víz- és csatornadíj negyede érkezett be korábban, harminc napon belül is csak annak háromnegyede. Ezen az elmúlt négy hónapban már sikerült javítanunk, jelenleg a fogyasztóink fele rendezi pontosan a számláit. Ez azonban még mindig nem elég, ezért büntetőkamat helyett egy új rendszert dolgoztak ki. Ha valaki pontosan fizet, akkor továbbra is lakossági áron kapja a vizet, ha 30 nap alatt nem rendezi a számláját, akkor később a magasabb, közületi díjat lesz kénytelen leróni. E rendszert január elsejétől próbaterületeken vizsgáljuk, de mellette megmarad a most érvényben lévő ügyvédi végrehajtás is – hangsúlyozza az ügyvezető, aki szerint a hosszadalmas és költséges behajtási jogi procedúra sem a fogyasztóknak, sem a szolgáltató Aqua Kft.-nek nem előnyös.

– A kompromisszumos megoldásokat keressük, és figyelembe vesszük a fogyasztóink érdekeit. Úgy szeretnénk a kiszámlázott díjakhoz hozzájutni, hogy a nehéz helyzetben lévőket ne terhelje még ügyvédi és perköltség is. Részletfizetési lehetőséget ajánlunk fel, segítünk a tartozás megfizetésének ütemezésében – szögezte le Leitner László.

Az Aqua Kft. működését megnehezíti, hogy a gazdasági válság miatt érezhetően csökken az ivóvízfogyasztás. Az ipari és közületi fogyasztók 12 százalékkal, a lakosok 4 százalékkal kevesebb vizet fogyasztottak idén, mint a korábbiakban. Az Aqua szolgáltatási területén csupán az infláció mértékét követő díjemelést hajtottak végre, így 2,4 százalékkal drágul az ivóvíz és 7,2 százalékkal a szennyvíz díja. A közületi fogyasztóknál bevezették az alapdíjat.

Leitner László még elmondta: 2010-ben több nagy fejlesztés is vár a cégre. A kiemelt feladatok között szerepel a mosonmagyaróvári szennyvíztelep többmilliárdos fejlesztése, valamint az Euro Vegas beruházás, amelynek megépülése esetén az Aqua Kft. fogja kiépíteni és később üzemeltetni a víziközműveket. A cégvezető fontos lépésként említette még a vállalat informatikai fejlesztését, melynek eredményeként a fogyasztók és az önkormányzatok számára naprakész adatokkal szolgálnak majd.

Olvasóink írták

  • 1. akinemfél 2010. január 02. 23:11
    „nitrit,nitrát ???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemet mondtak az üdülők átminősítésére

Mosonmagyaróvár - Nemet mondott a képviselő-testület arra a törekvésre, amivel újabb vízparti… Tovább olvasom